Rose slutade raka sig: "Jag har aldrig känt mig sexigare"

Inte ens helskägget får hipstersnubbarna ha för sig själva längre. Den här tjejen älskar varenda hårstrå på sin normbrytande kropp.


Att idealet är en hårlös kropp är inte längre självklart, men det är fortfarande till stor del obegripligt skambelagt att ha för mycket kroppsbehåring.

Någon som har valt att fullkomligt strunta i normen är Rose Geil, 39, från Oregon, USA. Hon har låtit ansiktshåret växa ut och sportar nu ett helskägg som skulle göra vilken hipstersnubbe som helst grön av avund.

– Jag har aldrig känt mig mer feminin och sexig. Jag känner mig vacker i mitt skägg och den känslan har jag aldrig haft förut. Att låta skägget växa har gett mig ökat självförtroende, säger hon till Reveal.

Tidigare undvek hon alla typer av socialt umgänge. Hennes dagliga rutin var att raka ansiktet, bröstet och armarna. Men det tog bara några timmar för håret att börja växa ut igen och bli stubbigt.

Det var redan i 13-årsåldern som ansiktshåret började bli grövre och hon fick långa polisonger. Något hon skämdes mycket över och försökte dölja för sina vänner och familj. Hon har haft flera pojkvänner under årens lopp, men att dejta har inte varit helt lätt på grund av oron att hennes hemlighet ska upptäckas.

Bildkälla: Facebook

För ett år sedan kom den stora vändningen. Då började hon lägga upp bilder på sig själv i sociala medier där ansiktsbehåringen var på utväxt.

På så sätt kom hon i kontakt med personer som lockas till kvinnor med skägg och då fick hon tillräckligt med mod att lägga ner rakhyveln för gott.

Nu älskar hon varje hårstrå i det fylliga, långa helskägget.

– Det är lustigt, ju längre mitt skägg blir desto mer feminin känner jag mig. Jag är mig själv och jag tänker inte dölja min kropp längre, säger Rose Geil stolt.

Du har väl inte missat hur det gick när Nyheter24:s reporter Emma Lindström bestämde sig för att sluta raka sig? Här kan du också läsa om den här tjejen som mobbades över hela internet för sitt helskägg, men lyckades vända det tillbaka mot mobbarna.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du skäggavund?
Tack för din röst!