Mardrömsbeskedet för utredningen. Svarta lådorna är väldigt skadade.
1 av 4
Mardrömsbeskedet för utredningen. Svarta lådorna är väldigt skadade. - Foto: Youtube / TT
Egyptair.
2 av 4
Egyptair. - Foto: Christophe Ena
66 personer var ombord planet när det störtade.
3 av 4
66 personer var ombord planet när det störtade. - Foto: EGYPTIAN ARMED FORCES
De sägs visa vrakdelar från planet.
4 av 4
De sägs visa vrakdelar från planet. - Foto: EGYPTIAN ARMED FORCES

Nu utreds de svarta lådorna från EgyptAir-planet – kan ta lång tid

Efter att de två svarta lådorna till det kraschade Egyptair-planet hittats börjar nu en lång och svår utredning.


Undersökningen av de svarta lådorna från det kraschade Egyptair-planet har börjat för fullt. Utredare tror dock att det kommer ta extremt lång tid innan man får eventuella svar på varför planet kraschade, skriver Sky News.

Flygplanet MS804 var den 19 maj i år på väg till Kairo från Paris när det helt plötsligt försvann från radarn mellan ön Kreta och norra Egypten. Samtliga 66 passagerare och kabinpersonal dog i kraschen.

De två svarta lådorna hittades senare på Medelhavets botten och utredningen är igång. Det finns många gåtor på vad som egentligen hände och därför hoppas anhöriga och flygbolaget få fram nya avslöjanden. Men det blir inte enkelt, tror utredarna.

Lådorna bärgades i fredags och är extremt skadade. De plockades upp i delar från havsbotten och experterna tror att det kommer behöva tid och en massa energi för att slutföra undersökningen.

Utredarna säger att det är för tidigt att säga vad som ligger bakom händelsen. En terrorattack går inte att utesluta, skriver Sky News.

/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Japansk blöjtillverkare satsar på vuxna

Ruttet påskägg för skattebetalarna: Kommunchef tappade bort miljard

Nyheter24 har intervjuat Karin Wanngård, socialdemokraternas finansborgarråd i Stockholms Stad om miljardförlusten i upphandlingen inom bland annat avloppssystemen under staden som tredubblats i pris från en halv miljard, till 1,5 miljarder. Chefen som godkände beslutet gick bakom ryggen på de valda politikerna. - Det som framkommit är oerhört allvarligt, säger Karin Wanngård, som får städa upp efter fadäsen.

Expert: Större risk för flygkrasch än broras

Brokollapsen i Baltimore har chockat en hel värld. Risken för en liknande händelse i Sverige är nästintill obefintlig, enligt Raied Karoumi, professor i brobyggnad. Risken för att ett flygplan skulle krascha in i Öresundsbron är nog större än en kollision med ett fartyg, säger han.

Polisen rapporterar om fylleri / lob, Åre

"Centrala Åre, ung man omhändertagen av polis", skriver polisen på sin hemsida.

Soldater från flera länder ska skydda OS i Paris

1 timme sedan
Flera länder kommer att skicka soldater för att hjälpa Frankrike att säkra OS i Paris, meddelar en representant från det franska försvarsdepartementet.

ICJ beordrar Israel att förhindra svält i Gaza

1 timme sedan
Internationella domstolen i Haag, ICJ, beordrar Israel att vidta brådskande åtgärder för att förhindra en svältkatastrof på Gazaremsan.