Turkisk militär uppger att de har tagit över makten i landet

Enligt vitten ska stridsplan flyga lågt över landet och broarna som går över Bosporen är avstängda.


Under fredagen har turkisk militär stängt av två stora broar, Bosporenbron och Faith Sultan Mehmet-bron i Istanbul. Broarna går över Bosporen, som separerar Europa från Asien.

Turkiets premiärminister säger att en grupp inom militären just nu genomför ett kuppförsök i landet, rapporterar AP, skriver Omni.

Bilder och filmer på stridsvagnar sprids nu på Twitter, som ska vara från Turiket.Turkisk militär uppger i ett uttalande att den har tagit makten i landet, enligt Reuters.

De som har genomfört kuppen är en fraktion ur den turkiska militären. En arméchef säger att hans styrkor fortfarande är lojala mot presidenten.


Det kommer även rapporter om skottlossningar på flera håll i Turkiets huvudstad Ankara.

Enligt Sky News ska kuppmakarna tvinga nyhetsankare att läsa upp deras budskap live i tv.

Det rapporterats om skottlossning och explosion i Turkiets huvudstad Ankara och Istanbul. Stridsflyg och helikoptrar flyger över i landet och enligt vittnen ska stridsplanen flyga lågt ovanför Ankara.

Reuters rapporterar att gisslan har tagits i militärhögkvarteret i Ankara. En av personerna som hålls som gisslan ska vara en av de styrande generalerna.

Det kommer också rapporter om att militären har öppnat eld mot demonstranter och stridsvagnar har omringat parlamentsbyggnader. Enligt Reuters ska stridsvagnarna även ha öppnat eld.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!