- Foto: McDonalds/Rocketnews

​Nu börjar McDonald’s med Pokémonmeny

Snabbmatsjätten McDonald's ger sig in i Pokémon Go-hypen med en särskild meny.


Om du på sistone har sett ovanligt många människor ute, som rör sig i grupp och stirrar ner i sina mobiltelefoner har du antagligen vittnat någon spela Pokémon Go. Sedan spelet lanserades för snart två veckor sedan i USA har det sannerligen tagit världen med storm – spelarna tycks vara exakt överallt.

Hypen har helt enkelt inte frångått någon, särskilt inte McDonald's som nu alltså ska göra en Pokémonmeny, skriver DN.

Hypen har nämligen gjort att kursen i japanska aktier av Pokémon Go har fått ett ordentligt uppsving. På bara två veckor har Nintendoaktien fördubblats och marknadsvärdet är nu högre än Sony. Detta har flera bolag tagit nytta av, bland annat First Baking som numera äger rättigheterna till Pokémonformat bröd.

Men nu har alltså även McDonald’s gett sig in i leken. I Japan kommer de nu börja sälja en Pokémonmeny, eller ja, rättare sagt en Happy Meal med en Pokémonleksak i.

Men ännu har inte spelet kommit till Japan. Serverstyrkan kommer i dagsläget inte kunna möta den massiva efterfrågan i landet, och därför har spelet försenats, DN.

Enligt Rocketnews började McDonald's kampanj redan 15 juli och förväntas hålla på i tre veckor. Varje vecka släpps en ny leksak och i första omgången kan du bland annat få Pikachu. Gäster som köpte menyn 16-18 juli fick även en limiterad utgåva av en Pokémon-film och en specialutgåva av serietidningen.

Nyheter24 har tidigare skrivit om Lovisa – Sveriges första pokéwalker och om polisen som fick göra en minst sagt intressant utryckning.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ukrainas arméchef: De har mycket mer än oss

Tv-kocken hyllas av Nyhetsmorgon-kollegorna: "Finast och coolast av alla"

För några dagar sedan opererade tv-kocken Erik Videgård från Nyhetsmorgon sin käke. På Instagram berättar han att han fått mycket kommentarer om sitt utseende genom åren, men följarna hyllar honom.

Polisen i Svenljunga rapporterar om trafikolycka

"På länsväg 1566 sydost om Håcksvik har en bilist och en motorcyklist kolliderat.", skriver polisen på sin hemsida.

Polens president stoppar dagen efter-piller

1 timme sedan
Polens president Andrzej Duda använder sitt veto för att sätta stopp för regeringens planer på att lätta på restriktionerna mot receptfria akuta p-piller.

Polisen i Oskarshamn rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"En personbil kolliderar med ett rådjur på E22 i höjd med Oskarshamn.", skriver polisen på sin hemsida.

Ica-chefens svar på kundernas hårda kritik mot nya varan: ”Våga prova”

1 timme sedan
Ica har fått hård kritik efter lanseringen av den nya "hushållsfärsen". Nu svarar matjätten på kundernas negativa kommentarer.