Melania Trumps talskrivare erkänner nu att plagiat förekommit i det tal som Melania höll vid invigningen av Republikanernas partikonvent.
1 av 4
Melania Trumps talskrivare erkänner nu att plagiat förekommit i det tal som Melania höll vid invigningen av Republikanernas partikonvent. - Foto: TT Bild
På flera ställen reagerade folk på Melanias tal.
2 av 4
På flera ställen reagerade folk på Melanias tal. - Foto: J. Scott Applewhite
Hennes tal har mötts av kritik.
3 av 4
Hennes tal har mötts av kritik. - Foto: TT
Talet liknar det som Michelle Obama höll på Demokraternas konvent 2008.
4 av 4
Talet liknar det som Michelle Obama höll på Demokraternas konvent 2008. - Foto: AP

Melania Trumps talskrivare erkänner plagiat: "Det var mitt fel"

Under Republikanernas konvent i Ohio höll Melania Trump invigningstal. Efteråt anklagades talet för att vara en kopia av Michelle Obamas tal 2008.


Nyheter24 har tidigare skrivit om det uppmärksammade invigningstalet vid Republikanernas partikonvent i delstaten Ohio. Melania Trump höll ett tal som på flera ställen påminde mycket om det tal som Michelle Obama höll på Demokraternas partikonvent 2008.

Talet anklagades snabbt för plagiat med bland annat den här videon som bevis.


Republikanerna tillbakavisade ryktena med att de var löjliga eftersom Melania bara använt sig av "vanliga ord och värderingar" enligt en talesperson för partiet, skriver CNN.

Nu tar dock Melanias talskrivare Meredith McIver på sig ansvaret för plagiatet och erkänner att hon gjort ett misstag. Hon erbjuder sig också att avgå, rapporterar CNN. Donald Trump ska dock ha avvisat hennes erbjudande om att avgå.

Enligt tidiga uppgifter ska Melania ha skrivit talet för egen hand i så stor utsträckning som möjligt och dessutom gjort egna ändringar i talet utan att meddela talskrivarna. Något som nu tillbakavisas.

En stund senare skickade Trumps kampanj ut ett öppet brev där de förklarade det inträffade.

Hon förklarar att hon tog med de citat som pekats ut som plagiat efter att Melania Trump läst upp dem delar Michelle Obamas tal, skriver CNN.

– Över telefon läste hon upp några passager ur fru Obamas tal som exempel. Jag skrev ner dem och inkluderade dem senare som citat i det utkast som senare blev det färdiga talet. Jag kollade inte fru Obamas tal. Det var mitt misstag, och jag mår jättedåligt över det kaos jag orsakat Melania och Trump-familjen, likväl som fru Obama. Det var inget illa menat, skriver hon i den officiella ursäkten.

/
/
/
tal
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Tycker du att talet är ett plagiat?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Morgonens nyheter 19 april

Två unga män döda i våldsam krasch

En 18-årig man och en 20-årig har dött i en bilkrasch i Eskilstuna, säger polisen till Aftonbladet. Olyckan skedde kort efter midnatt.

Fler tror på stigande bopriser

Svenskarnas tro på stigande bostadspriser ökar för sjätte månaden i rad. Mer än hälften tror på en uppgång under året, visar Länsförsäkringarnas mätning Boprisbarometer.

Bombplan har kraschat i Ryssland

Ett strategiskt bombflygplan har störtat i Stavropol-regionen i södra Ryssland, uppger det ryska försvarsdepartementet för den statskontrollerade nyhetsbyrån Interfax.

Ny dna-metod kan identifiera brottsoffer

En ny dna-metod kan få fram betydligt mer information jämfört med tidigare metoder.

Oljepris upp på attackrapporter

1 timme sedan
Oljepriset steg inledningsvis med över 4 procent efter uppgifterna om att Israel har attackerat mål i Iran. I Singapore noterades ett fat råolja, Brent, till över 90 dollar till en början men sjönk sedan tillbaka neråt 89 dollar.