Cailee blir snart blind – nu får leva sina drömmar

6-åriga Cailee blir snart helt blind. Därför tog hennes mamma med henne på ett fantastiskt äventyr.


Sexåriga Cailee Herrell från Phoenix lider av den ovanliga sjukdomen Familial Exudative Vitreoretinopathy (FEVR) som gradvis försämrar den drabbades syn. Cailee har redan genomgått en rad laseroperationer för att försöka sakta ner processen men läkarna tror ändå att hon inom en snar framtid kommer vara helt blind.

Därför bestämde sig Cailees mamma Catrina Frost att ta med sin dotter på hennes sista, stora äventyr som seende. Så att Cailee kan bära med sig de minnena resten av livet.

– Min vän förlorade sin syn för åtta år sedan. Jag frågade henne om allt bara är svart, men hon berättade att eftersom hon har synminnen så kan hon ändå ”se”. Om jag berättar att jag har en gul tröja så ser hon en gul tröja i sitt minne, säger Catrina till Metro UK.

Catrina startade en insamling för att hon och Cailee skulle kunna genomföra resan. Och det gick bättre än hon trott. Så nu kan mamma och dotter göra det som finns på bucketlisten.

Det de hunnit göra hittills är att åka båt utanför San Diego och besöka Disneyland. Kvar på listan finns att besöka Sea World, klättra i berg och rida.

– Det är inte bara för äventyrens skull, det är också viktigt för hennes framtid, säger Catrina till Metro UK.

Nyheter24 har tidigare skrivit om Jolin som gjorde en tatuering i blindskrift av en superfin anledning.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Skott mot bostad i Örgryte

Raketer mot Israel efter dödlig attack i Libanon

1 timme sedan
Den Hamasallierade shiamilisen Hizbollah har avfyrat raketer med tunga stridsspetsar mot städer i norra Israel – för första gången uttryckligen mot civila mål.

Polisen rapporterar om misshandel, Kristianstad

1 timme sedan
"Man misshandlad av ett flertal personer", skriver polisen på sin hemsida.

Kavli vill ta större klimatansvar – ska minska utsläppen: “En tuff resa”

2 timmar sedan
Livsmedelskoncern Kavli vill ta ett större ansvar för miljön har därför satt upp egna klimatmål. Målen bygger på en noggrann analys av verksamhetens klimatpåverkan.

Glad överraskning: Japans månsond är vid liv

3 timmar sedan
USA:s senaste sond klarade det inte. Men Japans lilla landare visar sig nu, mot alla odds, ha överlevt ännu en brutal natt på månen. "Vi fick svar från Slim i går kväll!" utropar landets rymdstyrelse lättat.

Ett rekordartat kvartal på Wall Street

3 timmar sedan
Ett lysande kvartal är till ända på New York-börsen. Det pågående rallyt har ökat aktievärdet med cirka fyra tusen miljarder dollar på tre månader och rekorden har smattrat som spön i backen.