IS i ny propagandafilm till barn: Bli inte popstjärnor

Terrorsekten IS riktar sig direkt till barn och unga i sin senaste propagandafilm.


IS har tidigare lockat barn till terrorsekten, barn som ska bli soldater. Nyheter24 har skrivit om klippet där en 11-årig pojke från England dödar en man i gisslan. IS har också släppt en app som enda mål har att få barn att gilla sekten.

I terrorsektens nya video riktar man sig än en gång direkt till barnen genom att berätta hur mycket ”bättre” deras liv skulle bli om de studerar och blir soldater hos IS. Bland annat visar man upp klipp från Idol och varnar för vad som kan hända om man söker till programmet, att man inte blir en bra människa.

Sedan 2012 har en halv miljon människor dött i kriget i Syrien.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ica-chefens avslöjande smygbild: "Händer flera gånger i veckan"

Invånare flyr strider vid gränsstad i Myanmar

Intensiva strider i en stad i östra Myanmar vid gränsen till Thailand har fått omkring 1 300 invånare att fly till grannlandet. Återupptagna eldstrider och flyganfall har brutit ut mellan de rebeller som intagit staden Myawaddy och militärjuntans armé.

Framgång i kampen mot fruktade bakterier

De skördar tusentals liv i Europa varje år. Multiresistenta bakterier är ett ökande hot – men nu har svenska forskare hittat en ny sorts antibiotika som visat sig lovande i djurstudier. Vi tror att det kan bli ett genombrott, säger professor Anders Karlén.

Kopplades till gäng – slutar på Trafikverket

En it-tekniker på Trafikverket i Borlänge avslöjades ha kopplingar till gängkriminalitet och väljer nu att sluta på sitt jobb, rapporterar P4 Dalarna.

Dansk flygplats evakueras – efter bombhot: "Gör allt vi kan"

1 timme sedan
Billunds flygplats evakueras efter ett bombhot, rapporterar danska Ekstra Bladet.

Polisen i Umeå rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"Polisen får in en anmälan om en viltolycka på länsväg 363, Hissjö.", skriver polisen på sin hemsida.