McDonalds hamburgare och pommers
1 av 5
McDonald's har funnits ända sedan 1955. Vid 1958 hade snabbmatskedjan sålt 100 miljoner hamburgare. - Foto: TT Nyhetsbyrån
Hamburgare från McDonalds
2 av 5
McDonald's har funnits ända sedan 1955. Vid 1958 hade snabbmatskedjan sålt 100 miljoner hamburgare. - Foto: TT
McDonalds
3 av 5
Resten är – som det brukar heta – historia. - Foto: TT
Äter hamburgare
4 av 5
Visst är det hamburgarna som har gjort Donken känt världen över. - Foto: TT
McDonalds i en tropisk miljö
5 av 5
Men nu har en ny McDonald's-restaurang öppnat i Paris – som faktiskt inte säljer några hamburgare alls. - Foto: TT

En ny McDonald's – som varken säljer burgare eller pommes

Det är burgarna som gjort McDonald's världskänt. Men nu har snabbmatskedjan öppnat en restaurang – som inte säljer hamburgare alls.


McDonald's har funnits ända sedan 1955. Vid 1958 hade snabbmatskedjan sålt 100 miljoner hamburgare.

Resten är – som det brukar heta – historia.

Visst är det hamburgarna som har gjort Donken känt världen över. Men nu har en ny McDonald's-restaurang öppnat i Paris – som faktiskt inte säljer några hamburgare alls, skriver brittiska Mirror.

Ja, du läste rätt.

Inga Big Macs. Inga pommes frites. Inga milkshakes. Inga McNuggets.

Anledningen är att McDonald's helt enkelt vill bredda sitt utbud. Som ett steg i detta har de tidigare bland annat sålt sallader, och även öppnat sitt McCafé.

Det här McCafét, som öppnade den 29 augusti, säljer dock inte sina vanliga grejer. Här hittar du i stället saker som kaffe, smörgåsar, bagels, bakverk och kakor.

Inte alla verkar dock tycka att Donken ska syssla med annat än just hamburgare, pommes frites och läsk – medan andra verkar gilla konceptet, skriver Mirror.

– Så McDonald's öppnar en McCafé i Paris som inte säljer hamburgare och pommes frites, utan bara sallader, smörgåsar och kaffe. Smart drag, skriver till exempel Raj Ajrawat på Twitter.

Läs också om den första McDonald's-menyn någonsin, eller att McFlurry snart kan försvinna på grund av den här anledningen.

Glöm inte att ladda ner vår app för fler spännande nyheter.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Brukar du äta på Donken?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Japansk blöjtillverkare satsar på vuxna

Ruttet påskägg för skattebetalarna: Kommunchef tappade bort miljard

Nyheter24 har intervjuat Karin Wanngård, socialdemokraternas finansborgarråd i Stockholms Stad om miljardförlusten i upphandlingen inom bland annat avloppssystemen under staden som tredubblats i pris från en halv miljard, till 1,5 miljarder. Chefen som godkände beslutet gick bakom ryggen på de valda politikerna. - Det som framkommit är oerhört allvarligt, säger Karin Wanngård, som får städa upp efter fadäsen.

Expert: Större risk för flygkrasch än broras

Brokollapsen i Baltimore har chockat en hel värld. Risken för en liknande händelse i Sverige är nästintill obefintlig, enligt Raied Karoumi, professor i brobyggnad. Risken för att ett flygplan skulle krascha in i Öresundsbron är nog större än en kollision med ett fartyg, säger han.

Polisen rapporterar om fylleri / lob, Åre

1 timme sedan
"Centrala Åre, ung man omhändertagen av polis", skriver polisen på sin hemsida.

Soldater från flera länder ska skydda OS i Paris

1 timme sedan
Flera länder kommer att skicka soldater för att hjälpa Frankrike att säkra OS i Paris, meddelar en representant från det franska försvarsdepartementet.

ICJ beordrar Israel att förhindra svält i Gaza

1 timme sedan
Internationella domstolen i Haag, ICJ, beordrar Israel att vidta brådskande åtgärder för att förhindra en svältkatastrof på Gazaremsan.