Donald Trump.
Donald Trump. - Foto: TT

Donald Trump gjorde förlust på miljarder – slapp betala skatt i 18 år

Tidigare opublicerade dokument visar att presidentkandidaten kan ha undvikit att betala skatt, helt lagligt.


Snart är det dags för presidentval i USA och den republikanske presidentkandidaten Donald Trump har redan skapat många rubriker.

Nu har New York Times tagit del av dokument som visar att Trump redovisade en förlust på 916 miljoner dollar 1995, vilket motsvarar ungefär 7,9 miljarder svenska kronor.

Och på grund av det kan han ha undvikit att betala skatt i ungefär 18 år helt lagligt, det visar dokumenten som varit opublicerade fram tills nu, skriver New York Times.

Anledningen till varför presidentkandidaten förlorade pengarna är enligt tidningen flera misskötta casinon, köpet av Plaza-hotellet på Manhattan, och hans intåg i flygbranschen.

Han själv har inte kommenterat dokumenten men Trumps kampanj ska ha släppt ett pressmeddelande där det står att kandidaten har betalat "hundratals miljoner dollar" i fastighets- och personalskatter.

Glöm inte att ladda ner vår app för fler nyheter.

/
USA
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Vinstlyft för Hemnet

Stort vinstfall för JM

Bostadsbyggaren JM gjorde en rörelsevinst på 160 miljoner kronor för första kvartalet, ner från 417 miljoner samma period i fjol.

Polisen rapporterar om rattfylleri, Karlstad

"Misstänkt påverkad bilist stoppad på Färjestad", skriver polisen på sin hemsida.

Halverad vinst för Boliden

Gruvbolaget Boliden gjorde en rörelsevinst på 1 615 miljoner kronor för första kvartalet, jämfört med vinsten på 3 405 miljoner samma period i fjol.

Polisen i Hedemora rapporterar om trafikolycka

"En bilist har kört i diket på Brändas väg öster om Vikmanshyttan", skriver polisen på sin hemsida.

Viaplay ska stoppa kontodelare – åtgärder väntas

Det krisdrabbade Viaplay vill få stopp på delningen av konton – utvecklingen är inte hållbar, menar tv-bolagets vd. Till sommaren väntas omfattande åtgärder.