Många i USA är nu upprörda över skolans tilltag.
Många i USA är nu upprörda över skolans tilltag. - Foto: TT

Elev fick "snuskiga tankar" av gymnastiktjejerna – då förbjöd skolan deras kjolar

En manlig elev klagade på att skolans cheerleading-grupp gav honom "orena tankar", skolans respons chockade alla.


En manlig elev på Timpview High School i Utah, USA, berättade för skolans kurator att tjejerna i cheerleading-gruppen gav honom "orena tankar". Pojkens mamma ska även ha skickat ett mail till skolans rektor för att klaga på den effekt som cheerleading-gruppen hade på hennes son, skriver People.

Då bestämde sig skolans ledning för att göra något åt saken. Och inte något logiskt som att kanske säga till killen att inte hänga i närheten av cheerleading-gruppen eller börja kontrollera sina tankar lite bättre.


Nej, i stället valde skolledningen att säga åt cheerleading-gruppens tränare att de inte fick använda sina uniformer på sportevenemang mer.

Skoldistriktet där skolan ligger säger dock att något sådant aldrig sagts till eleverna, utan att det måste skett någon form av missförstånd.

Men enligt cheerleading-gruppen var instruktionerna klara och kom direkt från skolans vice-rektor efter att denne tagit emot den manliga elevens klagomål.

Många amerikanska medier har gått till hård attack mot skolan efter händelsen.

– Jag känner det nästan som om skolan uppmuntrar till våldtäktskulten, säger JoAnna Johnson på Fox13.

En anonym person ska även ha sagt till People att det hela sänder signalerna till pojken om att han, även i framtiden, kommer kunna göra något mot en tjej och sedan skylla på att hennes kjol var för kort.

– Det gjorde mig så arg, varför ska den här pojken kontrollera vad vi har på oss, säger källan till People.

Skolan drivs av ett kristet samfund.

Nyheter24 har tidigare skrivit om 7 saker du behöver veta för att inte bli en våldtäktsman.

Glöm inte att ladda ner vår app för fler nyheter.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Är skolans respons helt sjuk?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Pensionär? Därför handlar du mindre hållbart än andra

Intensiv slutspurt i EU-parlamentet

EU-parlamentet har slutligt godkänt ännu ett år med handelslättnader för Ukraina med 428 ja-röster mot 131 nej och 44 nedlagda. Tisdagens beslut innebär att den uppgörelse som nåddes nyligen om villkoren för importen av exempelvis jordbruksprodukter nu räcker ända fram till sommaren 2025.

Greta Thunberg åtalas återigen för ohörsamhet

Klimataktivisten Greta Thunberg åtalas återigen för brott, misstänkt för två fall av ohörsamhet mot ordningsmakten, rapporterar Expressen.

Storbritannien stärker försvaret

Storbritannien ska lägga 2,5 procent av sitt BNP på försvarsutgifter, meddelar premiärminister Rishi Sunak under ett besök i Polen. Under 2023 lade landet drygt 2,2 procent av BNP på försvaret.

Flera döda på Engelska kanalen

Fem personer, varav ett barn, omkom när de försökte passera Engelska kanalen från Frankrike till Storbritannien, meddelar franska myndigheter. Det sker bara timmar efter att det brittiska parlamentet godkänt det kontroversiella lagförslaget om migrantflyg till Rwanda.

Thedéen: Lågkonjunkturen mildare än befarat

Riksbankschefen Erik Thedéen konstaterar att inflationen gått i rätt riktning och att den är "betydligt lägre" än Riksbankens prognos. "Det bäddar för att köpkraften kan komma tillbaka", säger han i ett tal enligt ett pressmeddelande.