44-årige Jacques Rouschop står åtalad för att 2013 ha våldtagit och strypt två prostituerade kvinnor.
1 av 3
44-årige Jacques Rouschop står åtalad för att 2013 ha våldtagit och strypt två prostituerade kvinnor. - Foto: Polisen / TT Nyhetsbyrån
Jacques Rouschop hävdar dock att han är oskyldig.
2 av 3
Jacques Rouschop hävdar dock att han är oskyldig. - Foto: TT Nyhetsbyrån
Ett av hans försvarsadvokats argument handlar om hur han rent fysiskt inte skulle klara av att göra det han står anklagad för.
3 av 3
Ett av hans försvarsadvokats argument handlar om hur han rent fysiskt inte skulle klara av att göra det han står anklagad för. - Foto: TT Nyhetsbyrån

Våldtäktsanklagad man nekar till brott: "Penisen är för liten"

Jacques Rouschop kan omöjligt ha våldtagit två prostituerade, menar hans försvarare. Han ska helt enkelt inte ha klarat av det rent fysiskt.


44-årige Jacques Rouschop står åtalad för att 2013 ha våldtagit och strypt två prostituerade kvinnor. Kvinnorna har vittnat om hur de blivit attackerade och strypta så att de tuppade av i baksätet på Rouschop pickup.

Jacques Rouschop hävdar dock att han är oskyldig. Ett av hans försvarsadvokat Natasha Calvinhos argument handlar om hur han rent fysiskt inte skulle klara av att göra det han står anklagad för, skriver Ottawa Citizen.

Han lider bland annat av bråck, något som Calvinho menar "gör det för smärtsamt att ha sex bakifrån".

– Hans mage är för stor och hans penis är alldeles, alldeles för liten, sa hon till juryn.

Enligt en sjuksköterska som vittnat i rättegången har Jacques Rouschop en penis som är 2,5 centimeter lång slak, och fem centimeter i erigerat tillstånd.

Jacques RouschopJacques Rouschop. Bildkälla. Polisen

Natasha Calvinho menar också att sin klient har blivit ett föremål för en häxjakt av polisen i Ottawa för det olösta mordet på den prostituerade kvinnan Amy Paul 2013. Polisen har gjort kopplingar mellan honom och mordet, men aldrig åtalat honom.

Polisen har även gått ut med en belöning på runt 433 000 kronor för den som kan lösa mordet på Amy Paul. Och mindre än ett dygn efter att det skedde åtalades Jacques Rouschop för våldtäkt och strypning av de två kvinnorna.

Kvinnorna har vittnat om att de egentligen först inte ville träda fram, men att de ändrade sig efter påtryckningar från polisen. De har också sagt att de inte trädde fram på grund av belöningen, som fortfarande ingen har fått, skriver Ottawa Citizen.

Läs också om den rullstolsburna kvinnan som anmälde en våldtäkt som ska ha pågått i flera timmar, eller om svenska forskare som förklarar varför många våldtäktsoffer inte kan göra motstånd.

Glöm inte att ladda ner vår app för fler nyheter.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du utsatts för ett brott?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Techjätten vill inte släppa nya AI-tekniken fri

Två gripna på Arlanda – hade 270 000 kronor

Två män i 20- respektive 30-årsåldern har under lördagsförmiddagen gripits på Arlanda misstänkta för grovt penningtvättsbrott.

Ny abortlag kan få stöd i Norge

Det har varit osäkert om regeringens förslag till ändring i abortlagstiftningen i Norge kommer att få majoritet i stortinget. Men det krävs bara fem röster – och nu meddelar fem representanter från Fremskrittspartiet att de kommer att rösta för, skriver NRK.

Insekter invaderar – vissa blir sexgalna zombier

Miljarder insekter kommer snart att krypa upp ur underjorden i ett skräckfilmsliknande "svärmageddon". Vissa får en svampsjukdom som förvandlar dem till sexgalna zombieliknande varelser, enligt experter.

Butiker öppnar efter presidentlöfte i Uganda

Affärer i stora delar av Uganda öppnade på lördagen efter att ha varit stängda i fyra dagar i protest mot nya momslagar.

Polisen rapporterar om trafikolycka, Ängelholm

"En singelolycka med en personbil inträffar på E6 söder om Strövelstorp i riktning mot Ängelholm.", skriver polisen på sin hemsida.