En 17-årig kille blev skadad efter att en clown kastade en pinne.
En 17-årig kille blev skadad efter att en clown kastade en pinne. - Foto: Wikimedia / Facebook

Ung kille skadad av "mördarclown": "Trodde den var snäll"

"Det var blod över hela mina händer. Mitt misstag var att tro att det var en snäll clown". Känsliga läsare varnas.


Trenden att klä ut sig till clown och skrämma slaget på folk har skrämt hela världen. Nu senaste veckan har den kommit till Sverige.

Dessutom har flera av personerna som klätt ut sig till clowner orsakat skada på personer. Nu senast skars en man blodig av en lång kniv och en kvinna födde sitt barn för tidigt när hon blev rädd.

Under onsdagen kom det också rapporter på att en 17-årig pojke fick en pinne kastad mot sig av en "mördarclown" och skar upp sidan på hans huvud.

Facebook

Owen Russell, 17, från Dinnington utanför Sheffield i England var ute och gick med sina vänner när de konfronterades av en clown som försökte att skrämma gruppen. Det slutade med att Owen var helt täckt i blod när en vass pinne kastades mot gruppen och träffade hans huvud.

Den unge pojken berättar för The Sun att innan skadan så skrattade clownen högt.

– Han verkade nervös eftersom vi var en stor grupp och då knäckte han en pinne från ett träd och kastade mot mig.

Owen skickades snabbt till akuten och var tvungen att sy sex stygn. Som tur är var det inte ytterligare huvudskador efter traumat. Trots att det forsade blod från hans huvud.

– Det var blod över hela mina händer. Jag tog av mig min tröja för att stoppa blodet. Mitt misstag var att tro att det var en vänlig clown, säger Owen till The Sun.

Nu vill familjen ha hjälp att identifiera personen som var klädd i clownkläder och som skadade 17-åringen. Hans vänner försökte jaga ifatt gärningsmannen men clownen lyckades fly klädd i en orange peruk och en stor, röd näsa.

Familjen tycker att den här trenden är farlig och att det "nu har gått för långt". Även polisen är inblandad då det rör sig om ett våldsbrott.

Har du sett en clown i Sverige och vill dela med dig av din erfarenhet. Fyll i det här formuläret eller maila tips@nyheter24.se

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har clowntrenden gått för långt?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Netflix krossade förväntningarna

2 timmar sedan

Soldater varnas efter fylleri på Livgardet

2 timmar sedan
Tre soldater på Livgardets regemente i Kungsängen varnas av Försvarsmakten efter ett fylleslag en kväll i mars, rapporterar Mitti.

Trump vinnare på dyster New York-börs

2 timmar sedan
Det går tungt på Wall Street. För femte handelsdagen i rad stängde New York-börsens breda index, S&P 500, på minus – ned 0,2 procent. Det är den längsta svackan sedan i oktober, enligt CNBC.

Svenske miljardärens hustru död

2 timmar sedan
Julia Rausing, Tetra Pak-arvingen Hans Kristian Rausings andra fru, har avlidit efter en längre tids sjukdom, meddelar familjen i ett uttalande.

Polisen i Nordmaling rapporterar om trafikkontroll

2 timmar sedan
"Lögdeå, resultat efter stor trafikkontroll", skriver polisen på sin hemsida.

Polisen i Eskilstuna rapporterar om trafikolycka

2 timmar sedan
"Kvinna till sjukhus efter trafikolycka.", skriver polisen på sin hemsida.