Bilden på kvinnan och hunden har inget med händelsen att göra.
1 av 2
Bilden på kvinnan och hunden har inget med händelsen att göra. - Foto: TT/Google Maps
Kvinnan blev överfallen i County Antrim på Nordirland.
2 av 2
Kvinnan blev överfallen i County Antrim på Nordirland. - Foto: Google Maps

Hunden Lola räddade sin matte från att bli våldtagen: "En riktig hjälte"

Kvinnan var 200 meter hemifrån när en man hoppade fram från buskarna och drog iväg hemma i håret.


En kvinna i 30-årsåldern hade varit hos sin mamma i County Antrim på Nordirland. Halv nio på kvällen bestämde hon sig för att gå hem. När hon var 200 meter hemifrån blev hon attackerad, rapporterar flera medier bland annat Mirror och Ladbible.

Mannen gömde sig i en buske och när han fick syn på kvinnan, som gick med sin hund Lola, hoppade han fram och drog iväg henne i håret och höll för hennes mun med en hand.

– Jag hade precis skickat ett sms till min sambo och berättat att jag var på väg hem, säger hon till Belfast Live.

Lola, som är en tvåårig staffordshire bullterrier, räddade sin matte den kvällen.

– Jag hörde ingenting och han bara dök upp från ingenstans. Han tog tag i mig och drog mig i håret med sådan kraft att han rev bort en stor tova hår. Det enda jag kunde tänka på var mina tre barn och att mitt liv skulle ta slut där.

Hon berättar att hon inte kunde se mannen men menar att hon var helt säker på att hon skulle bli våldtagen. Han försökte ta av hennes byxorna och sa:

– Din hund kan titta på.

Hon släppte kopplet och Lola bet tag i mannens arm. Han släppte kvinnan och försökte bli av med hunden. Mannen försvann sedan från platsen. Kvinnan ringde sin man som sedan larmade polisen.

– Jag är glad att jag hade Lola med mig. Hon är en tvåårig staffie och är hur snäll som helst i vanliga fall. Men jag tror inte jag hade klarat mig utan henne. Hon är en riktig hjälte, säger hon till Belfast Live.

Glöm inte att ladda ner vår app för fler nyheter.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Frontalkrock med plogbil – två till sjukhus

Palestinska myndigheten: Ny regering godkänd

Palestinska myndigheten (PA)har godkänt en ny regering, meddelar president Mahmoud Abbas. Beskedet kommer efter internationella påtryckningar om förändring av det palestinska styret.

985 kronor mer i lön för anställda i flera branscher – gäller från 1 april

Den 1 april 2024 höjs lönen för tusentals anställda i butiker, på lager och inom e-handel. Men hur mycket får egentligen du i löneförhöjning?

Leif GW Persson kritisk mot Nytorgsmannens frigivning: "Problematiskt"

Leif GW Persson säger i TV4 Nyhetsmorgon att han tycker att Nytorgsmannens villkorliga frigivning är problematisk. I fängelset har den nu frigivna serievåldtäktsmannen dödshotat personal.

Polisen i Göteborg rapporterar om knivlagen

"Två personer bråkar på Nils Erikssonsplatsen. En av dem ska enligt de första uppgifterna bära kniv.", skriver polisen på sin hemsida.

Hjälp! Nordnets hopplösa pensionsfond kostar mig 1000-lappar

1 timme sedan
Även en ekonomiredaktör kan gå på en blåsning. Nyheter24:s Bilbo Göransson ser över sin gamla tjänstepension från Nordnet – och fem frågetecken gör honom orolig för att han kommer bli en utsvulten fattigpensionär. Här listar vi alla konstigheter i nätbankens så kallade pensionslösning – och en drastisk åtgärd.