Dagen efter valet i USA höll demokraternas Hillary Clinton äntligen tal för första gången efter valförlusten mot republikanernas Donald Trump.
1 av 3
Dagen efter valet i USA höll demokraternas Hillary Clinton äntligen tal för första gången efter valförlusten mot republikanernas Donald Trump. - Foto: Skärmdump / TT Nyhetsbyrån
2 av 3
- Foto: TT Nyhetsbyrån
3 av 3
- Foto: TT Nyhetsbyrån

Hillary Clintons fina hyllning till unga tjejer fick folk att gråta

Under den sena onsdagseftermiddagen höll Hillary Clinton tal till folket för första gången sedan valförlusten. Och det blev känslosamt.


Dagen efter valet i USA höll demokraternas Hillary Clinton äntligen tal för första gången efter valförlusten mot republikanernas Donald Trump.

Hillary ClintonHillary Clinton.

I talet uppmanade hon bland annat unga kvinnor att kämpa för vad de tror är rätt, och passade även på att visa sin tacksamhet för alla som hjälpt henne under valkampanjen.

– Till alla kvinnor, speciellt till alla unga tjejer som satt sin tro på den här kampanjen och på mig, vill jag bara att ni ska veta att ingenting har gjort mig mer stolt än att vara er kämpe, sa hon under talet.

Flera kunde inte hålla tårnarna borta under Clintons tal. Bildkälla: TT Nyhetsbyrån

Hillary Clinton riktade även en del av sitt till stora delar känslosamma tal särskilt mot alla unga flickor som tittade på när hon talade i dag.

– Tvivla aldrig på om du är värdefull eller kraftfull, och att du förtjänar varje chans och möjlighet i världen att följa och uppnå dina egna drömmar, sa Hillary Clinton.

Glöm inte att ladda ner vår app för fler nyheter.

/
/
USA
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Tror du att Trump blir en bra president?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Våldtog sovande kvinna – döms till fängelse

Malmö: Polisen rapporterar om bråk

"Bråk på stadsbuss.", skriver polisen på sin hemsida.

Juryn till Trumps rättegång utsedd

1 timme sedan
En jury bestående av tolv ordinarie ledamöter och sex ersättare har utsetts i rättegången mot expresident Donald Trump i New York.

Tände eld på sig själv under Trumpmål

1 timme sedan
En person har tänt eld på sig själv utanför domstolen i New York där juryn i målet mot expresident Donald Trump just valts ut, bekräftar en talesperson för New York-polisen.

Marinchefen vill se dubblerad förmåga

1 timme sedan
Regeringen har lovat att Sverige ska bidra med unika förmågor i Nato. Men marinchef Ewa Skoog Haslum är rädd att politikerna försummar marinen. Jag är orolig att man inte förstår varför vi behöver ha en stark marin, säger hon.

Täby: Polisen rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"Bil och buss inblandad i trafikolycka i Arninge.", skriver polisen på sin hemsida.