Det var i december förra året som Donald Trump gick ut och sa att myndigheterna tillfälligt borde porta alla muslimer från att komma till landet.
1 av 4
Det var i december förra året som Donald Trump gick ut och sa att myndigheterna tillfälligt borde porta alla muslimer från att komma till landet. - Foto: TT Nyhetsbyrån
Ställningstagandet har även funnits på hans sajt, men nu verkar hans team ha plockat bort det.
2 av 4
Ställningstagandet har även funnits på hans sajt, men nu verkar hans team ha plockat bort det. - Foto: TT Nyhetsbyrån
Enligt Trump var uttalandet, som mötte hård kritik från alla håll, riktat till att stärka amerikanernas säkerhet, och inte att diskriminera någon religion.
3 av 4
Enligt Trump var uttalandet, som mötte hård kritik från alla håll, riktat till att stärka amerikanernas säkerhet, och inte att diskriminera någon religion. - Foto: TT Nyhetsbyrån
I våras verkade Trump dessutom vilja tona ner vad han sagt – trots att många uppfattade det som ett vallöfte – och sa då att stoppet av muslimsk invandring bara var "ett förslag".
4 av 4
I våras verkade Trump dessutom vilja tona ner vad han sagt – trots att många uppfattade det som ett vallöfte – och sa då att stoppet av muslimsk invandring bara var "ett förslag". - Foto: Henning Schlottmann via Wikimeda Commons

Trump ville porta muslimer – nu är "löftet" mystiskt borta från hans sajt

Det här är inte första gången som något på hans sajt mystiskt försvinner.


Det var i december förra året som republikanernas Donald Trumpnumera USA:s näste president – gick ut och sa att myndigheterna tillfälligt borde porta alla muslimer från att komma till landet, i alla fall tills han kommit på "vad fan det var som pågick".

Donald TrumpDonald Trump. Bildkälla: TT Nyhetsbyrån

Uttalandet kom strax efter terrorattentaten i Paris i november i fjol.

Ställningstagandet har även funnits på hans sajt, men nu verkar hans team ha plockat bort det – under valdagens kväll, skriver Independent.

Bildkälla: TT Nyhetsbyrån

Enligt Trump var uttalandet, som mötte hård kritik från alla håll, riktat till att stärka amerikanernas säkerhet, och inte att diskriminera någon religion.

I våras verkade han dessutom vilja tona ner vad han sagt – trots att många uppfattade det som ett vallöfte – och sa då att stoppet av muslimsk invandring bara var "ett förslag".

– Jag vill backa från det så fort som möjligt, men något måste hända. Det finns radikal islamistisk terrorism som vår president inte ens pratar om, sa Donald Trump i en intervju med Fox News.

Bildkälla: Henning Schlottmann via Wikimeda Commons

Det här är heller inte första gången som något på hans sajt mystiskt försvinner.

När det uppstod snack om att hans fru Melania Trump inte hade fullföljt sin universitetsutbildning plockades plötsligt hennes biografi bort från sajten.

I stället hamnade besökaren på en länk till Trumps golfbana, skriver Independet.

Missa inte att också läsa om att det fortfarande finns en möjlighet för Hillary Clinton att bli president.

/
USA
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Tror du Trump håller alla sina vallöften?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Israel går tillbaka till förhandlingsbordet

Inflationen i USA på väntad nivå

Kärninflationen i USA i februari – där prisökningarna på energi och livsmedel räknas bort – uppgick till 2,8 procent i årstakt, vilket låg i linje med förväntningarna.

Ukrainas arméchef: De har mycket mer än oss

1 timme sedan
Ryssland har ett klart övertag i kriget, enligt Ukrainas nye arméchef Oleksandr Syrskyj. Invasionsstyrkorna har flera gånger mer ammunition än vad ukrainarna har.

Tv-kocken hyllas av Nyhetsmorgon-kollegorna: "Finast och coolast av alla"

1 timme sedan
För några dagar sedan opererade tv-kocken Erik Videgård från Nyhetsmorgon sin käke. På Instagram berättar han att han fått mycket kommentarer om sitt utseende genom åren, men följarna hyllar honom.

Polisen i Svenljunga rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"På länsväg 1566 sydost om Håcksvik har en bilist och en motorcyklist kolliderat.", skriver polisen på sin hemsida.

Polens president stoppar dagen efter-piller

1 timme sedan
Polens president Andrzej Duda använder sitt veto för att sätta stopp för regeringens planer på att lätta på restriktionerna mot receptfria akuta p-piller.