Hillary Clinton fick en miljon fler röster än Trump.
Hillary Clinton fick en miljon fler röster än Trump. - Foto: TT

Nya uppgifter: Hillary Clinton fick minst en miljon fler röster än Trump

Trots att Clinton har en miljon röster mer än Trump står Trump fortfarande kvar som president.


Det var för en vecka sedan som det stod klart att Donald Trump vann presidentvalet i USA, och Hillary Clinton erkände sig besegrad.

Men då var rösterna inte helt färdigräknade.

Det stod tidigt klart att Hillary Clinton hade fått fler röster än Donald Trump – trots att han vann valet. Rösträkningen är fortfarande inte klar men i natt stod det klart att Hillary Clinton fått minst en miljon (!!!) fler röster än Donald Trump.

Just nu har hon 1 157 000 fler röster än honom – och det väntas bli ännu mer.

Hur kan det bli så här, undrar du kanske? Det beror på det amerikanska valsystemet, som är uppbyggt på ett speciellt sätt. Hur det går till kan du läsa här.

De nya uppgifterna gör att protesterna mot det amerikanska valsystemet, inte helt oväntat, har ökat.

Barbara Boxer, senator för Demokraterna i Kalifornien, anser att det nu är dags att USA byter system så att "varje röst räknas", skriver Omni.

Faktum är att det finns ett sätt som Clinton hade kunnat bli president på, trots att Trump vann valet. Det är extremt (minimalt) liten chans att det blir så – men läs hur det kan gå till här.

Läs även om hur mycket Trump kommer tjäna som president och den mystiska spådomen om att Trump aldrig kommer bli president.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
/
USA
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Borde Hillary Clinton bli president i stället?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Polisen i Motala rapporterar om trafikolycka

Förtroendet för regeringen ökar

Väljarnas förtroende för regeringen ökar, enligt en GP/Novusmätning. I mars svarade 35 procent att de har ganska eller mycket stort förtroende för regeringen. I januari var siffran 28 procent.

Spikas upp på kors – för att fira påsk

1 timme sedan
Filippinske Ruben Enaje har låtit sig korsfästas under årets långfredag – för 35:e gången. Inför korsfästelsen uppgav han att han planerade att ägna sina böner under traditionen till fred i Ukraina, i Gaza och det omtvistade Sydkinesiska havet.

Återupptar miljonstöd till Ibn Rushd – M rasar

1 timme sedan
Det rödgröna styret i Stockholm har beslutat att betala ut fyra miljoner till det kritiserade studieförbundet Ibn Rushd. Folkbildningsrådet ser inga hinder att stötta organisationen. Men Moderaterna i staden rasar.

45 omkom i bussolycka – ett barn hittat vid liv

1 timme sedan
Minst 45 människor har omkommit i en bussolycka i Sydafrika. Bussen körde av en bro på ett bergspass under torsdagen, störtade 50 meter ned i en ravin och fattade sedan eld.

Kosttillskott återkallades – flera döda

1 timme sedan
Flera dödsfall och ett hundratal sjukdomsfall i Japan kopplas till ett kosttillskott – ett rött ris – som nyligen har kallats tillbaka från butikerna.