Allan Lichtman, professor i politisk historia i Washington, var en av få experter som förutsåg att republikanernas Donald Trump skulle vinna valet i USA.
1 av 3
Allan Lichtman, professor i politisk historia i Washington, var en av få experter som förutsåg att republikanernas Donald Trump skulle vinna valet i USA. - Foto: TT Nyhetsbyrån
Nu har han kommit med en annan förutsägelse, nämligen att Trumps tid i Vita huset kan komma att bli kort.
2 av 3
Nu har han kommit med en annan förutsägelse, nämligen att Trumps tid i Vita huset kan komma att bli kort. - Foto: TT Nyhetsbyrån
Anledningen är att det republikanska partiet, som haft problem med Trump under valrörelsen, helt enkelt inte litar på den blivande presidenten.
3 av 3
Anledningen är att det republikanska partiet, som haft problem med Trump under valrörelsen, helt enkelt inte litar på den blivande presidenten. - Foto: TT Nyhetsbyrån

Experten: Därför riskerar Donald Trumps tid som president att bli kort

Donald Trumps svängiga humör är en av sakerna som kan göra att han hamnar i trubbel under sin tid som president, menar en amerikansk professor.


Allan Lichtman, professor i politisk historia vid American University i Washington DC, var en av få experter som förutsåg att republikanernas Donald Trump skulle vinna valet i USA mot demokraternas Hillary Clinton.

Nu har han kommit med en annan förutsägelse, nämligen att Trumps tid i Vita huset kan komma att bli kort.

Vita husetVita huset. Bildkälla: TT Nyhetsbyrån

Anledningen är att det republikanska partiet, som haft problem med Trump under valrörelsen, helt enkelt inte litar på den blivande presidenten, menar Lichtman.

– De vill inte ha Trump som president eftersom de inte kan kontrollera honom. Han är oförutsägbar, sa Allan Lichtman i dagarna till Washington Post.

Han menar att republikanerna tycker mycket bättre om den blivande vicepresidentkandidaten Mike Pence, som bedöms mer som en klassisk republikan.

Dessutom tror Allan Lichtman att Trump kommer att råka illa ut under sin tid som president.

– Jag är ganska säker på att Trump kommer att skapa någon anledning till att ställas inför riksrätt, antingen genom att göra något som hotar rikets säkerhet eller något som hjälper hans egen plånbok, säger Allan Lichtman till Washington Post.

Donald Trump och Barack ObamaDonald Trump och Barack Obama. Bildkälla: TT Nyhetsbyrån

Det finns också fortfarande en möjlighet för Hillary Clinton att bli president.

/
/
/
USA
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Kommer Trump sitta hela sin presidenttid?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Två gripna för mordförsök i Bredäng

Norrmän hamstrar ägg i Sverige

Det råder äggbrist i Norge – och många korsar därför gränsen för att ladda upp inför påsken. De frågar direkt när de kommer in: "Har ni ägg?", säger Patrik Zäll, butikschef för Nordby Supermarket.

Så kan kriget fortsätta trots fördömanden

Världssamfundet har satt ned foten om en vapenvila, åtminstone på pappret. Säkerhetsrådets krav lämnar tolkningsutrymme och har åsidosatts förr. Israel fortsätter att bomba Gazaremsan.

Japan återupptar Unrwa-stöd

Japan är i färd med att återuppta sitt stöd till FN:s krisdrabbade hjälporganisation för palestinska flyktingar, Unrwa – som koordinerar närapå alla hjälpsändningar till Gaza – meddelar landets regering.

Påven kysste kvinnliga interners fötter

Påve Franciskus markerade i år skärtorsdagens ankomst genom att tvätta och kyssa tolv kvinnliga interners fötter i ett fängelse utanför Rom.

Lite uppåt i Asien

1 timme sedan
Det var omkring en halv procent upp för ledande börsindex i Japan och Kina i fredagens inledande handel, en dag då börsen i Hongkong har helgstängt.