Mamman och barnen när de återförenades på Kastrup.
Mamman och barnen när de återförenades på Kastrup. - Foto: Privat

Mamma och döttrar hittades mördade i frysbox – ex-maken misstänkt

Familjen hittades i en frysbox i hemmet i Danmark. Pappan misstänks nu för mordet på sin fru och deras två döttrar.


Det var barnens morbror Khalil, 24, som gjorde den fasansfulla upptäckten när han tagit sig till familjens hus för att han var orolig för syster Sherin Mohammed. Synen som mötte honom när han öppnade frysen kommer han aldrig kunna glömma, berättar han för Ekstrabladet.

Händelsen inträffade i slutet av oktober och Khalil hade blivit orolig för sin syster när han inte hört ifrån henne på några dagar. Han åkte därför till systerns hem i danska Aabenraa, på Jylland, bara några mil från tyska gränsen.

Gick dit med polisen

Väl framme hos systern mötte han hennes ex-make i dörren. Han bad Khalil att komma tillbaka en annan dag. Khalil accepterade motvilligt det, och när han lämnade systerns hem hörde han fortfarande barnen inifrån lägenheten.

Men när ännu ett par dagar gått utan att han fått tag på systern tillkallade han polis och begav sig till hennes hem igen. Med hjälp av polisen kunde de ta sig in i lägenheten.

Där verkade allt normalt förutom att det stod en stol ovanpå frysboxen i köket.

– När jag öppnade locket möttes jag av något jag aldrig kommer att glömma. Överst låg Linda, ett av barnen berättar Khalil för Ekstrabladet.

Ex-maken misstänkt

Sedan blev det svart för Khalil. Han ska ha gått runt i lägenheten och skrikit "Sherein, Sherein". Polisen fick hjälpa honom ut ur lägenheten innan han skickades till sjukhus för att få lugnande medicin.

I frysboxen fann polisen Sherin och hennes döttrar Linda och Randa. Ex-maken Hamid Farid Mohammed är häktad misstänkt för trippelmord i sin frånvaro.

Polisen tror att han efter mordet tagit en taxi över gränsen till Tyskland, sedan tagit sig till Turkiet och slutligen flytt till Aleppo i Syrien. En arresteringsorder är utfärdad i hela Europa.

Drömde om att återvända till Syrien

Pappan ska ha haft svårt med omställningen att bo i Danmark och kände en stark önskan om att återvända till Syrien, som familjen flytt ifrån 2015, enligt personer som stått familjen nära. Sherin ville dock stanna i Danmark och de båda döttrarna hade börjat i dansk skola.

Polisen tror att det var när mannan insåg att han inte skulle kunna få med sig familjen tillbaka som han började planera att döda dem. Enligt obduktionen så hade både mamman och barnen strypts till döds, skriver Ekstrabladet.

Nyheter24 har tidigare skrivit om det mystiska mordet på två tonårstjejer som fortfarande förbryllar polisen efter 50 år och mannen som planerade det brutala mordet på en gravid tonårstjej som han torterade i flera dagar.

Glöm inte att ladda ner vår app för fler nyheter.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!