Birna Brjánsdóttir och bilden från övervakningskameran.
1 av 2
Birna Brjánsdóttir och bilden från övervakningskameran. - Foto: Facebook/Polisens bild
Det sista spåret av Birna, på en huvudgata i Reykjavik.
2 av 2
Det sista spåret av Birna, på en huvudgata i Reykjavik. - Foto: Polisens bild

Tre män gripna efter 20-åriga Birnas mystiska försvinnande

20-åriga Birna Briánsdóttir​ har varit försvunnen sedan natten till söndag. Nu har polisen gripit tre män.


20-åriga Birna Brjánsdóttir har varit försvunnen sedan natten till lördag. Det sista man har sett av henne var när hon fångades på en övervakningskamera vid 5-tiden när hon gick på en av gatorna i Reykjavik.

Nu uppger polisen att de har gripit tre män som kan ha information om Birnas försvinnande. Vad de är misstänkta för är polisen förtegen om, skriver Iceland Monitor.

Birna hade festat på musikklubben Hurra i Reykjavik. 25 minuter efter att hon fastnat på övervakningskameran stängdes hennes mobiltelefon av, och hennes skor – ett par Dr. Martens-kängor – hittades vid hamnen.

Misstänkt bil kopplas till fartyg

I samma område som Birna fastnade på övervakningskameran, fastnade även en röd bil av märket Kia Rio på övervakningsbilder. Bilen visade sig vara en hyrbil som hyrts av fiskare från det grönländska fiskefartyget Polar Nanoq.

Polisen har beslagtagit hyrbilen och begärt ut en lista över besättningen på fartyget – som också tvingades att vända tillbaka mot Island.

Tre män gripna

Det var i onsdags som den isländska polisens specialstyrka, tungt beväpnade, flög ut till fartyget i helikopter. Vid lunchtid greps två män som båda har grönländskt medborgarskap. Senare greps även en tredje man.

Polisen tror att dessa män har information om Birnas försvinnande, men vilka misstankar polisen har om männen vill de inte yttra sig om.

När fartyget har lagt till i hamnstaden Hafnarfjördur kommer de tre männen förhöras. Samtidigt sökte dykare efter Birna Brjánsdóttir i hamnen under onsdagskvällen, rapporterar Iceland Monitor.

Läs även om 15-åriga Arthur som var försvunnen i två månader – och nu berättar var han har varit.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!