En galen seriemördare är på fri fot i Tampa, Florida. Här syns polisens övervakningsbild.
Polisen är på jakt efter en seriemördare som misstänks ha mördat fyra personer i samma kvarter. - Foto: TT/Polisen

Polisen på jakt efter seriemördare – efter sjuka mord i samma kvarter

Området Seminole Heights i Tampa har skakats av flera riktigt obehagliga mord. Och polisen har inga som helst spår.


"Det här måste få ett slut. Vi kommer att jaga den här personen tills vi hittar honom. Vi måste fånga mördaren innan vi måste berätta för ytterligare en familj att en älskad är död". 

Här syns seriemördaren med ett vapen på polisens övervakningsfilm som samlats ihop efter de första morden i oktober (filmen kan du se i spelaren ovan). Då sköts tre personer mellan 20 och 32 år gamla i samma område. 

De starka meningarna yttrades av borgmästaren i Tampa, Florida – Bob Buckhorn – under en presskonferens som handlade om en kallblodig seriemördare som skrämt alla invånare i stadsdelen Seminole Heights, skriver lokaltidningen Bradenton Herald.

Ett av de hänsynslösa morden som skedde nu i november har skapat många frågetecken för polisen och framför allt rörande motivet. Offret var en 60-årig man vid namn Ronald Felton som sköts bakifrån av en lång, smal man med hatt. Felton var på väg till kyrkan strax innan klockan 5 på morgonen för att hjälpa hemlösa.

Innan dess, i oktober, sköts tre andra inom loppet av fem dagar. 22-årige Benjamin Mitchell, 32-åriga Monica Hoffa och 20-årige Anthony Naiboa. Alla mord har skett inom samma område, rapporterar ABC News.

Bildkälla: Polisen/Twitter

Fallen är fortfarande helt olösta och polisen ber nu att vapenägare ska kontrollera om deras pistoler fortfarande finns hemma. Polisen tror att mördaren bor i området och att det var med flit som han väntade en månad med att mörda igen.

Det kallas för en "avkylningsperiod", då man först begår några brott och är sedan lugn en period för att sedan återvända, som en tidigare FBI-agent menar är en typisk egenskap hos en seriemördare, skriver tv-kanalen Bay News 9.

Se polisens obehagliga övervakningsfilm då mördaren och hans vapen syns i spelaren ovan.

Läs också om 6 väldigt märkliga sista ord från dödsdömda fångar – eller läs vilken musik som psykopater föredrar.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Borde USA:s vapenlagar bli striktare?
Tack för din röst!