Knivattack på en skola i Kina.
Kina knivattack - Foto: TT/Google/Shutterstock

Nio skolelever har huggits ihjäl på skola i Kina – av före detta elev

Nio elever döda och tolv skadade efter att före detta elev besökt sin gamla skola i Kina. 28-åringen ska ha huggit ihjäl eleverna som hämnd för att blev mobbad på skolan som yngre.


28-åriga Zhao begav sig under fredagen till sin gamla skola i Kina, Shaanxi. Men det var inte för att hälsa på gamla lärare. Under söndagen rapporteras att nio personer dött och tolv är skadade efter att Zhao gick till attack mot barn på skolan. 

Med kniv gick han till attack mot elever utanför skolan när de var påväg hem. Dödsoffren ska, enligt polisen, vara sju flickor och två pojkar som ska ha varit mellan 12-15 år gamla, skriver BBC.

Zhao är gripen. Bildkälla: Shutterstock

Mannen ska tidigare ha gått på skolan. Motivet tros vara en hämndaktion för att han tidigare har blivit mobbad på skolan. Det ska ha varit när han själv var i samma ålder som offren som han blev utsatt för mobbningen. 

De skadade barnen ska i nuläget vara på sjukhus för behandling men det är oklart hur skadade barnen är. Ingen av offrens namn har blivit offentliga, skriver BBC.

På sociala medier sprids bilder på platsen. På marken ligger barn skadade efter den blodiga attacken. 

Inte första gången i Kina

Mellan 2010 och 2012 drabbades Kina av sporadiska attacker mot skolor. Bara på två år dog 25 personer och 100 personer skadades i liknande knivattacker. 

Den värsta 2010 när åtta barn dog och fem skadades allvarligt när Zheng Minsheng plötsligt började hugga barn utanför skolan. Innan attacken ska han ha minglat med föräldrar. Zheng dömdes till dödstraff, skriver TT.

Skadat barn i knivattacken 2010. Bildkälla: TT

TV: Keaton Jones hjärtskärande ord till sina mobbare berör internet

Läs också om Jon Henriks ord om mobbningen han blev utsatt för som liten

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Blev du mobbad som liten?
Tack för din röst!