Människor ska ha fallit mot marken från 10 meter från en åkattraktion
Den 15:e juni skedde en olycka på ett nöjesfält i USA. Människor ska ha fallit över 10 meter - Foto: Daytona Beach fire department Twitter

Olycka i berg-och dalbana: Människor föll 10 meter

Den 15:e juni 2018 gick en berg- och dalbana i Daytona Beach, Florida sönder. Ett tiotal människor fick föras till sjukhus med okända skador efter att ha fallit närmare 10 meter.


Det var den 15:e juni 2018 som en berg- och dalbana i Daytona Beach plötsligt gick sönder. Olyckan orsakades när åkattraktionens rälsvagnar lossnade från rälsen och föll upp till tio meter mot marken, rapporterar Daily Mirror. 

Alla de tio passagerare som åkte med i attraktionen fördes snabbt till sjukhuset, Halifax Health Medical Center i Daytona Beach. Det finns det fortfarande inga rapporter kring skadeläget hos de drabbade men enligt Daily Mirror ska två personer ha fallit nästan 10 meter mot marken. 

Sasha Staton, talesperson för brandkåren i Daytona Beach har kommenterat händelsen på följande sätt.

– Allt som allt så var det tio passagerare som räddades av brandmännen från de hängande rälsvagnarna. Fyra personer satt i vagnen längst fram som pekade rakt ner mot marken. Fyra stycken till satt i vagnen bakom och ytterligare två satt i den tredje vagnen, förklarar Sasha Staton för Daytona Beach News-journal.

– Brandmännen från Daytona Beach gjorde ett fantastiskt jobb när de klättrade upp med hjälp av brandbilen för att hämta ner de skakade passagerarna som fastnat i berg- och dalbanan. Våra brandmän ställdes inför en farlig uppgift när de så fort som möjligt arbetade för att rädda alla inblandade.  

Sand Blaster som attraktionen heter är 25 meter hög och nästan en kilometer lång och öppnades i augusti 2013. Det som är häpnadsväckande är att attraktionen, när den öppnades 2013, inte var ny utan köptes begagnad från en annan nerlagd nöjespark i Delaware. Attraktionen var alltså över 40 år gammal när den hade premiär på Daytona Beach. Om olyckshändelsen beror på nöjesparken eller inte är ännu inte klarlagt. 

Det är inte första gången som olyckor sker på attraktioner i USA. 2016 dog tioåriga Caleb Thomas när han åkte i vattenrutschkana Verruckt, på nöjesfältet Schlitterbahn i Kansas City. En händelse som det senare visade sig att ledningen på nöjesparken skulle ha kunnat förhindra om de varit mer aktsamma. 

I spelaren ovan kan du se brandmännens räddningsinsats. 

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du varit i Florida?
Tack för din röst!