Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Pojke dog i vattenrutschbanan – vattenparken ska ha vetat om riskerna

Nyheter | 27/03/2018 21:58

För snart ett och ett halvt år sedan dog en 10-årig pojke när han åkte världens högsta vattenrutschbana i Kansas i USA. Nu menar utredaren att vattenparken visste om riskerna men ignorerade dem.

På fredag har det gått ett och ett halvt år sedan den tragiska olyckan 2016, då en 10-årige pojke förlorade sitt liv. 

Caleb, som pojken heter, dog när han åkte världens högsta vattenrutschkana. Vattenrutschkanan Verruckt på Schlitterbahn i Kansas City, i USA. Här kan du läsa mer om fallet. 

För att bli rekordhållare av att ha världens största vattenrutschbana byggde Schlitterbahn vattenpark i Kansas en farlig och komplicerad vattenrutschkana och ignorerade säkerheten och alla farosignaler. Så säger en utredare om dödsfallet på den 10-årige pojken, skriver Washington Post.

Nu har både vattenlandet och Tyler Austin Miles, som tidigare var vattenlandets direktör, åtalats för dråp. Enligt utredaren visste företaget att vattenrutschkanan var osäkert och kunde resultera i skador och dödsfall, men trots det skyndade de sig med att öppna upp den för allmänheten. 

Washington Post skriver att det även förekommit påståenden om hjärnskakning och nacksmärtor redan innan Calebs död men ändå hölls vattenrutschkanan öppen hävdar utredaren och de tidigare rapporterade skadorna och andra säkerhetsfrågor hölls ifrån de som utredde pojkens död. 

Dock förnekar talespersonen Winter Prosapi från vattenlandet informationen och tror att pojkens död var resultatet av en hemsk olycka. 

– Anklagelserna är tagna ur en reality show där de beskriver händelserna så dramatiskt som möjligt vilket inte återspeglar vad som har hänt och eller attraktionens säkerhet. För oss har säkerheten för våra gäster och anställda alltid varit vår högsta prioritet under vår 40-åriga historia, säger Winter Prosapi och fortsätter:

– Vi har stor tilltro till rättsystemet och när vi får möjlighet att försvara oss själva så kommer alla förstå att detta var olycka. 

Du kanske även är intresserad av: 

Vera dog när hon hoppade bungyjump – hörde inte vad instruktören sa.

Kvinna död efter att ha blivit påkörd - av man som spelade Pokémon Go

Så stor risk är det att du faller mot din död när du åker hiss

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.