Fotbollstränaren hyllas efter hjälteinsatsen.
Här avväpnas eleven – för att sedan bli omfamnad. - Foto: Multnomah County District Attorney

Här avväpnar fotbollstränaren eleven – och kramar om honom

Övervakningsbilderna från Parkrose High School i Oregon, USA, som visar det riskfyllda ingripandet har blivit virala. Nu hyllas fotbollstränaren Keanon Love för hjälteinsatsen.


Den dramatiska videosekvensen släpptes från det lokala åklagarkontoret för några dagar sedan. 

Men själva händelsen utspelade sig i maj tidigare i år – på Parkrose High School i Oregon, USA.

Fotbollstränaren Keanon Love, som också arbetar som vaktmästare på skolan, upptäckte av en slump att en elev var beväpnad i klassrummet. 

Ryckte till sig vapnet

Love agerade på instinkt och lyckades få tag på det laddade geväret för att sedan slita det ur händerna på studenten Angel Granados-Diaz

Keanon Love höll borta eleven från vapnet innan en annan från skolpersonalen kom för att hjälpa till. Bildkälla: Multnomah County District Attorney

– Jag såg på hans ansiktsuttryck och sen i hans ögon, sen på geväret, insåg att det var ett riktigt vapen, sedan tog mina instinkter över, sa Love på en presskonferens i samband med händelsen.

Fotbollstränaren hyllas nu för hur han hanterade situationen. Bildkälla: Multnomah County District Attorney

Bilderna från övervakningskameran visar sedan hur fotbollstränaren drar Granados-Diaz ut från klassrummet, samtidigt som han håller geväret på en armlängds avstånd. 

Kort därefter kan man se hur en lärare närmar sig från korridoren och tar emot geväret från Love. 

Det som sedan händer är att fotbollstränaren kramar om Granados-Diaz, samtidigt som studenten brister ut i gråt. 

"Kände medlidande"

– Jag kände medlidande för eleven om jag ska vara ärlig. Självklart bröt han ihop och jag ville bara att han skulle veta att jag fanns där, sa Love efteråt. 

Fotbollstränaren hyllas nu inte enbart för att ha avväpnat eleven, utan också för hur väl han tog hand om honom efteråt. 

Granados-Diaz åtalades sedan på fyra olika punkter för vapeninnehavet på skolan – och han dömdes därefter till 36 månaders fängelse, skriver BuzzFeedNews

Läs mer: Skulle fria till flickvännen under vattnet – drunknade

USA
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!