David-Mario Lazar, 5, knivhöggs till döds.
David-Mario Lazar, 5, knivhöggs till döds. - Foto: West Midlands Police och Z1B/Alamy/Stella Pictures

Mario, 5, knivhöggs till döds – barnvakten misstänks för mord

David-Mario Lazar, som av familjen kallades Mario, hittades död i sitt hem i brittiska Coventry. Samtidigt greps en 49-årig kvinna, som vid tiden passat den femårige pojken, misstänkt för mordet på Mario.


Det var för en dryg vecka sedan, under tisdagskvällen, som polisen larmades till en bostad i samhället Coventry öster om Birmingham. 

Väl på plats hittades David-Mario Lazar, 5, med stickskador som var så pass allvarliga att han kort därpå dödförklarades av ambulanspersonal i hemmet, rapoorterar BBC.

49-årig barnvakt misstänks för mordet

I bostaden anträffade även polisen en 49-årig kvinna som varit Marios barnvakt, och som har någon form av relation till familjen, vid tiden för mordet. 

Hon greps, enligt BBC, misstänkt för mordet på pojken och omhändertogs under en särskild lagstiftning beträffande personer med psykisk ohälsa.

Familjen Lazar: "Han log alltid"

Efter mordet har pojkens föräldrar, Cristina och Dorinel Lazar, gjort ett uttalande om sonen.

– Han log alltid från det att han vaknade till att han somnade. Han hade så mycket energi. Han älskade att dansa och sjunga, säger de i uttalandet, enligt BBC, som fortsätter:

– Han har våra hjärtan, all vår kärlek och var allt för oss bägge två.

Polisen: "Vi kan inte förstå sorgen"

Den lokala polisen har gjort flera uttalanden om mordet och skriver bland annat att man stöttar familjen i den "enorma sorg" de går igenom och händelsen inte lämnat någon oberörd.

– Samhället är i chock och i sorg över den här pojkens död, säger Ronan Tyrer vid West Midlands Police, rapporterar BBC.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!