1 av 2
- Foto: Andrew Medichini/AP/Scanpix
2 av 2
- Foto: Gregorio Borgia/AP/Scanpix

Berlusconi: "Italien är ett skitland"

Prostitutionsskandalen kring Berlusconi växer och det har gjort premiärministern rasande.– Om några månader lämnar jag det här jävla skitlandet, säger han.


Anklagad för flera brott

Berlusconi är anklagad för flera brott. Bland annat:

Försökt köpa sex av den minderåriga marockanskan Karima El Mahroug, kallad Ruby.

Bedrägeri och förskingring vid köp av tv-rättigheter till överpris.

Ytterligare tre rättsfall rörande bland annat korruption och sexköp.

Berlusconi själv har hela tiden hävdat att anklagelserna helt saknar grund.

Italiens premiärminister Silvio Berlusconi är återigen rubrikernas man. I ett samtal avlyssnat av italiensk polis kallar han bland annat Italien för ett "skitland" som han vill lämna, enligt The Guardian.

Anledningen till premiärministerns frustration är anklagelserna om att han skulle ha haft prostituerade kvinnor på flera privata fester. Samtidigt misstänks Berlusconi ha blivit utpressad. Paret Giampaolo Tarantini och Angela Devenuto greps under gårdagen misstänkta för att ha pressat Berlusconi på pengar i utbyte mot att de bedyrade premiärministerns oskuld i prostitutionshärvan.

Tarantini är den man som har försett Berlusconi med prostituerade kvinnor. Men han är även misstänkt för ett grövre drogrelaterat brott och när han greps fruktade Berlusconi att Tarantini skulle erbjuda polisen information om prostitutionsskandalen i utbyte mot ett mildare straff. Därför gav Berlusconi 500 000 euro till Tarantino i syfte att tysta honom, enligt italiensk polis.

Polisen har under en lång tid avlyssnat personer med koppling till både Berlusconi och Tarantini och det är under ett av de inspelade samtalen premiärministerns vredesutbrott har spelats in.

– De kan säga att jag knullar, det är det enda de kan säga om mig. De kan sätta upp avlyssningsutrustning var de vill, jag skiter i vilket. Om några månader drar jag härifrån, då lämnar jag det här jävla skitlandet, säger han på inspelningarna.

Berlusconi erkänner att han betalat pengar till Tarantini men att de var en gåva till en vän.

– Jag har hjälpt en barnfamilj som hamnat i ekonomiska problem, förklarar Berlusconi.

/
/
/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!