Det finns flera saker du aldrig bör göra på dejten.
Det finns flera saker du aldrig bör göra på dejten. - Foto: Johansen, Erik, SVT & Stella Pictures

Detta får du ALDRIG göra på första dejten – enligt tv-profilen: "Inte trevligt"

Är du på jakt efter kärleken? Eller har du kanske redan träffat den genom år av dejtande? Oavsett vad så finns det några saker du bör ha koll på för att ge dejtandet bättre förutsättningar. Och några saker du aldrig ska göra.


Är du på jakt efter kärleken? Eller tycker du bara om att träffa nya människor? Att dejta är något de flesta singlar någon gång sysselsatt sig med, och det finns flera hjälpmedel i form av appar och sajter för att komma i kontakt med en potentiell kärlek.

Det ska du aldrig göra: "Respektfullt"

Det finns också vissa saker du absolut inte bör göra om du vill att dejten ska bli lyckad.

Daniel Meyn, bartender i SVT-programmet "Första dejten", berättar för Nyheter24 att det finns tre viktiga delar som han identifierat i sin roll bakom bardisken.

– Man bör inte käka skaldjur, framför allt inte på en blind date när man träffas för första gången. Att pilla med fingrarna och lukta fisk är inte trevligt, säger han.

Han påpekar också att man ska unna sig det man vill ha, men samtidigt tänka på kvantiteten när det kommer till dryck med alkohol i. Daniel Meyn menar att man alltid ska dricka vad man vill, men att just tänka på mängden så att dejten känner sig bekväm. Man vet aldrig vilken relation personen i fråga har till just alkohol.

Den tredje punkten är vikten av att visa intresse för den du träffar, även om det inte mynnar ut i giftermål er emellan. Att visa intresse är också ett sätt att visa respekt för andra.

– Beteendet bör aldrig vara utifrån en själv. Var frågvis, jakande och ge komplimanger, det kommer man en bra bit på. Det är också respektfullt mot den man träffar.

Som exempel tar Meyn upp hur det fungerar i tv-programmet "Första dejten". Där jobbar man mer med det visuella, i och med att det ska se bra ut i tv, och inte enbart på innehållet. Detta skapar också större utrymme för att låta de kärlekstörstande testa alkoholfria alternativ. 

Vem vet, genom att följa Daniel Meyns tips kanske du finner kärleken, snarare än du tror.

/
/
SVT
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!