Det finns några misstag du alltid bör undvika när du styr ditt Fantasy Premier League (FPL)-lag.
Det finns några misstag du alltid bör undvika när du styr ditt Fantasy Premier League (FPL)-lag. - Foto: Kin Cheung / Ian Walton

Fantasy Premier League: Här är de 3 största misstagen att undvika inför deadline

Det närmar sig deadline för Fantasy Premier League och den andra omgången. Nyheter24 ger dig därför tre tips som är oerhört viktiga att tänka på när du ska sätta truppen i jakten på de högsta poängen och de hetaste spelarna.


Att göra rätt byten i Fantasy Premier League är alltid en stor utmaning. Hur ska man tänka? Vilka spelare och lag är värda att satsa på och inte? 

Här är tre vanliga bytesmisstag som även de allra mest erfarna FPL-spelarna någon gång har begått.

1. Kolla alltid spelschema och truppstatus

Den här omgången spelar varken Burnley eller Luton. Med andra ord är det viktigt att alltid hålla dig uppdaterad på spelschemat inför din trupputtagning och eventuella byten, företeelsen med inställda/uppskjutna matcher kommer återkomma under säsongen. Det är även viktigt att hålla koll på kommande spelschema för att inte riskera att byta in en spelare som förmodligen inte inbringar poäng på grund av svåra motståndare.

När det kommer till truppstatusen är det oerhört viktigt att du hänger med i nyhetssvängen och rapporteringen kring lag och spelare för att veta om någon av dina spelare uteblir från matchen. Ett exempel som många har i sitt lag är Kevin De Bruyne. Belgaren spelade bara några minuter i premiären innan han tvingades utgå skadad och nu tvingas lägga sig under kniven på operationsbordet. Ett annat exempel är Arsenals nyförvärv Jurrien Timber som även han tvingas till operation efter blott en match i sin nya klubb. Även Chelseas lagkapten Reece James utgick skadad i premiären. 

Med andra ord: Håll koll på hur spelschemat ser ut. Håll dig uppdaterad kring skadeläget i truppen – annars riskerar du att slösa spelare eller byten på någon som inte kommer till start.

2. Gör inte onödiga byten mot poäng

Det kan vara frestande att göra mer än bara ett byte inför nästa runda. Problemet är att det kostar fyra poäng – och de poängen kan vara svåra att tjäna igen. Om du tar ut två spelare som inte presterade förra veckan, exempelvis Marcus Rashford och Bruno Fernandes, kommer det att kosta fyra poäng. Det betyder att ersättarna måste få fyra poäng mer än United-duon för att du inte ska förlora poäng på bytet. Samtidigt kan det så klart betala tillbaka sig i framtida omgångar, men det är ganska ovanligt, särskilt när du tar ut explosiva spelare som inte är skadade.

Om du har två skadade spelare i ditt lag ser situationen lite annorlunda ut. Då räcker det att spelarna du tar in får spela för att betala tillbaka de fyra poängen. Trots det är det i många fall mer lönsamt att använda spelarna du har på bänken och spara de fyra poängen – de kan vara avgörande i slutet på säsongen.

3. Hoppa inte på förra veckans trender

Många nya FPL-spelare gillar att titta på vilka som presterade förra veckan, och basera deras byten på det. Ibland kan det fungera – men oftast är det ingen bra strategi. 

Ja, Alexander Isak gjorde två mål mot Aston Villa förra omgången. Men betyder det att han kommer göra samma nästa omgång, mot City på bortaplan? Nej. Det betyder inte att han är ett dåligt val eller inte kommer göra poäng i framtiden, men sannolikheten att han gör det mot den typen av motstånd är rätt låg. Efter City blir det Liverpool, så det kan vara värt att sitta lugn i Isakbåten tills spelschemat börjar ser ljusare ut. 

Rodrigo i Manchester City är ett annat praktexempel. Han mäktade med ett mål och en assist borta mot Burnley i första omgången, vilket var imponerande. Men det var snarare ett undantag än en vanlig företeelse. Dels möter han ett starkt Newcastle United i helgen, och dels är han en defensivt inriktad spelare som sällan kommer vara involverad i Citys målande.

Läs mer här: Fantasy Premier League 23/24: Här är spelarna du MÅSTE ha i ditt lag

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!