Medelhavspastasallad
Vad passar bättre än varm sommardag än en fräsch pastasallad med influenser från Medelhavet? Det här receptet innehåller kokt pasta, färska grönsaker och mozzarella. Salladen är lätt att göra och passar perfekt som en lätt lunch eller som en sidorätt till grillat kött eller fisk.Ingredienser
- 200 g mini-mozzarella
- 250 g baby plommontomater
- 1 knippe färsk basilika
- 350 g valfri pasta, ex. Farfalle
- 3 msk olivolja
- 40 g gröna oliver
- 200 g avrunnen tonfisk
- Salt efter tycke och smak
- Svartpeppar efter tycke och smak
Tillagning
- Koka pastan enligt instruktionerna på förpackningen.
- Dela tomaterna i fyra.
- Skär oliverna i mindre bitar.
- Ha ner tomaterna och oliverna i en stor skål. Ha ner grovhackad färsk basilika i skålen.
- Tillsätt 2 msk olivolja i skålen. Blanda.
- Tillsätt nykokt pasta, avrunna mozzarellabollar och avrunnen tonfisk.
- Blanda väl och låt salladen vila i minst en halvtimme innan servering.
- Salta och peppra innan servering. Avsluta med att ringla över den sista olivoljan.
Publicerat 2024-02-07 11:19
Av Mathilda Lundqvist
Av Mathilda Lundqvist
Stort test av tacosås – den är absolut sämst: "Lite vattnig"
Råd & Rön har gjort ett stort tacosåstest
Barillas knep väcker starka reaktioner – så får du perfekt kokt pasta varje gång
Barilla har gjort något som många menar är ett genialiskt hack, för att få perfekt kokt pasta varje gång
Här är 8 udda ingredienser som svenskarna helst har på sin taco
Att äta taco under fredagsmyset är ett populärt inslag för att välkomna helgen i många hushåll
5 Nostalgiska middagar – som borde komma tillbaka
Det är inte alltid lätt att komma på vad man vill äta till middag
Här är svenskarnas favoritkorv 2023: "Klassiker av en anledning"
Circle K och Kantar Sifo har tillsammans fördjupat sig i svenskarnas korvvanor
Nyheter24 testar Coca-Colas nya smak – så du slipper: "Hade kunnat spy"
Coca-Colas nya smak 3 000 Zero Sugar lanserades i veckan