Pad See Ew

Pad See Ew är en populär thailändsk maträtt bestående av stekt risnudlar blandade med grönsaker, ägg och en sås gjord på sojasås och ostronsås. Rätten kan varieras med olika proteinkällor som kyckling, fläsk, räkor eller tofu och serveras ofta med limeklyftor och chili för extra smak. Pad See Ew är en mustig och smakrik rätt som är en favorit bland många thailändska matälskare.

Ingredienser

  • Rissticksnudlar 180g
  • Mörk sojasås 2 msk
  • Ostronsås 2 msk
  • Sojasås 2 tsk
  • Vit vinäger 2 tsk
  • Socker 2 tsk
  • Vatten 2 msk
  • Jordnötsolja 2 msk
  • Vitlök 2 klyftor
  • Kyckling 250ml
  • Ägg 1
  • Kinesisk broccoli 1000ml

Tillagning

  1. Blanda såsen i en liten skål
  2. Finhacka vitlök i wok med olja
  3. Placera över hög värme, när det är varmt, tillsätt kyckling och kinesiska broccolistjälkar, koka tills kycklingen är ljust gyllene
  4. Skjut åt sidan av woken, knäck i ägget och rör ihop
  5. Oroa dig inte om den fastnar i botten av woken - den förkolnar och ger autentisk smak
  6. Tillsätt nudlar, kinesiska broccoliblad och sås
  7. Blanda försiktigt ihop tills nudlarna är mörka och bladen vissnat
  8. Servera omedelbart!
Publicerat 2024-02-07 11:19
Av Matredaktionen