Poutine

Poutine är en populär kanadensisk maträtt bestående av pommes frites täckta med färskost och överhälld med varm brunsås. Ursprungligen från Quebec har denna maträtt blivit en favorit över hela landet och även internationellt. Den krämiga osten och den rika såsen ger en smakrik och mättande upplevelse som lockar många matälskare världen över.

Ingredienser

  • Vegetabilisk olja En nypa
  • Biffsås 1 burk
  • Potatisar 5 tunna snitt
  • Ostmassage 500ml

Tillagning

  1. Värm olja i en fritös eller djup stekpanna till 185°C
  2. Värm såsen i en kastrull eller mikrovågsugn
  3. Lägg pommes fritesen i den heta oljan och koka tills de är ljusbruna, cirka 5 minuter
  4. Ta bort till en hushållspappersklädd plåt för att rinna av
  5. Lägg pommes fritesen på ett serveringsfat och strö osten över dem
  6. Häll såsen över pommes fritesen och osten och servera omedelbart
Publicerat 2024-02-07 11:19
Av Matredaktionen