Pilchard puttanesca

Pilchard puttanesca är en maträtt som består av pilchard (sill) som steks tillsammans med vitlök, kapris, oliver, tomater och chili. Rätten är kryddig och smakrik, och serveras oftast tillsammans med pasta. Ursprunget till rätten är oklart, men den sägs ha sitt ursprung i Italien och har blivit populär runt om i världen för sin enkla tillagning och goda smaker.

Ingredienser

  • Spaghetti 300 g
  • Olivolja 1 matsk
  • Lök 1 finhackad
  • Vitlök 2 klyftor, hackade
  • Röd chili 1
  • Tomatpuré 1 matsk
  • Pilchards 425 g
  • Svarta oliver 70 g
  • Parmesan Rakad

Tillagning

  1. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen
  2. Hetta upp oljan i en stekpanna med non-stick och stek löken, vitlöken och chilin i 3-4 minuter för att mjukna
  3. Rör ner tomatpurén och koka i 1 min, tillsätt sedan pilcharderna med deras sås
  4. Koka, bryt upp fisken med en träslev, tillsätt sedan oliverna och fortsätt koka några minuter till
  5. Häll av pastan och lägg i pannan med 2-3 msk av kokvattnet
  6. Rör ihop allt väl, dela sedan mellan tallrikarna och servera, strö över parmesan
Publicerat 2024-02-07 11:19
Av Matredaktionen