Fylld Masala fisk
Fylld Masala fisk är en indisk maträtt som består av fiskfiléer fyllda med en kryddig masalablandning av bland annat lök, vitlök, ingefära, koriander och spiskummin. Fisken tillagas sedan i ugnen eller på grillen tills den är saftig och smakrik. Serveras vanligtvis med ris eller naanbröd och en fräsch sallad. En läcker och smakfull rätt som passar perfekt för den som gillar kryddstark mat med en touch av indisk kryddning.Ingredienser
- Makrill 4
- Röd chili 18 torkade
- Ingefära 2,5cm
- Vitlök 8 klyftor
- Peppar 1,5 tsk
- Kummin 1 tsk
- Gurkmeja ½ tsk
- Kanelstång 1
- Kryddnejlika 4
- Kardemumma 2
- Socker 1 msk
- Tamarindboll 2 marmorstorlekar
- Vinäger 2,5 msk
- Olja för stekning
Tillagning
- Blötlägg alla kryddor, ingefära, vitlök, tamarindmassa och kashmiri chili utom olja i vinäger
- Tillsätt socker och salt
- Tillsätt även gurkmejapulver
- Blanda allt fint och marinera i 35-40 minuter
- Mal blandningen tills den är mjuk och slät
- Tillsätt mer vinäger om det behövs men se till att pastan måste vara tjock så tillsätt vinäger därefter
- Om masalapastan är tunn så fastnar den inte på fisken
- Skölj fiskskåran från mitten och lägg ett snitt från toppen
- Du kan se fisken nedan för tydlighetens skull
- Stoppa nu pastan i mitten och i snittet
- Belägg hela fisken med denna pasta
- Marinera fisken i 30 minuter
- Häll olja i en grund panna, när oljan är ganska varm, stek de fyllda makrillarna
- Stek tills de är gyllenbruna från båda sidor. Servera recheadomakrillen varma med sallad, limeklyftor, ris och curry
- Anteckningar
- Se till att masalapastan är tjock annars blir resultatet inte bra
- Om du inte kan hitta kashmiri chili, använd bedgi chili eller kashmiri röd chili pulver
- Du kan använda vitvinäger eller kokosvinäger
- All överbliven pasta kan förvaras i kylen för framtida bruk
- Kanel kan undvikas eftersom det är en stark krydda som vanligtvis används för kött eller kyckling
Publicerat 2024-02-07 11:19
Av Matredaktionen
Av Matredaktionen
Stort test av tacosås – den är absolut sämst: "Lite vattnig"
Råd & Rön har gjort ett stort tacosåstest
Barillas knep väcker starka reaktioner – så får du perfekt kokt pasta varje gång
Barilla har gjort något som många menar är ett genialiskt hack, för att få perfekt kokt pasta varje gång
Här är 8 udda ingredienser som svenskarna helst har på sin taco
Att äta taco under fredagsmyset är ett populärt inslag för att välkomna helgen i många hushåll
5 Nostalgiska middagar – som borde komma tillbaka
Det är inte alltid lätt att komma på vad man vill äta till middag
Här är svenskarnas favoritkorv 2023: "Klassiker av en anledning"
Circle K och Kantar Sifo har tillsammans fördjupat sig i svenskarnas korvvanor
Nyheter24 testar Coca-Colas nya smak – så du slipper: "Hade kunnat spy"
Coca-Colas nya smak 3 000 Zero Sugar lanserades i veckan