Roti john

Roti john är en populär maträtt i Singapore och Malaysia som består av en baguette eller ett franskt bröd fyllt med en smakrik blandning av ägg, lök, kött (vanligtvis korv eller kyckling) och kryddor. Rätten grillas sedan tills den är gyllenbrun och serveras ofta med ketchup eller chilisås. Roti john är en lättillgänglig och läcker gatumat som är omtyckt av både lokalbefolkningen och turister.

Ingredienser

  • Malet nötkött 110g
  • Lök 1
  • Ägg 3
  • Chili 1 msk
  • Baguette 1/2
  • Salt Efter smak
  • Peppar Efter smak
  • Majonnäs Toppning

Tillagning

  1. Blanda alla ingredienser i en skål
  2. Hetta upp en panna eller stekpanna med lite vegetabilisk olja
  3. Häll blandningen i pannan och lägg en bit baguette med öppen ansikte ovanpå
  4. Tryck på brödet med en slickepott och grilla i 2 minuter
  5. Vänd på brödet så att det blir lite knaprigt
  6. Ta bort från pannan och skär brödet i små portioner
  7. Tillsätt majonnäs och/eller Sambal innan du skär smörgåsen (valfritt)
Publicerat 2024-02-07 11:19
Av Matredaktionen