Roti john
Roti john är en populär maträtt i Singapore och Malaysia som består av en baguette eller ett franskt bröd fyllt med en smakrik blandning av ägg, lök, kött (vanligtvis korv eller kyckling) och kryddor. Rätten grillas sedan tills den är gyllenbrun och serveras ofta med ketchup eller chilisås. Roti john är en lättillgänglig och läcker gatumat som är omtyckt av både lokalbefolkningen och turister.Ingredienser
- Malet nötkött 110g
- Lök 1
- Ägg 3
- Chili 1 msk
- Baguette 1/2
- Salt Efter smak
- Peppar Efter smak
- Majonnäs Toppning
Tillagning
- Blanda alla ingredienser i en skål
- Hetta upp en panna eller stekpanna med lite vegetabilisk olja
- Häll blandningen i pannan och lägg en bit baguette med öppen ansikte ovanpå
- Tryck på brödet med en slickepott och grilla i 2 minuter
- Vänd på brödet så att det blir lite knaprigt
- Ta bort från pannan och skär brödet i små portioner
- Tillsätt majonnäs och/eller Sambal innan du skär smörgåsen (valfritt)
Publicerat 2024-02-07 11:19
Av Matredaktionen
Av Matredaktionen
Stort test av tacosås – den är absolut sämst: "Lite vattnig"
Råd & Rön har gjort ett stort tacosåstest
Barillas knep väcker starka reaktioner – så får du perfekt kokt pasta varje gång
Barilla har gjort något som många menar är ett genialiskt hack, för att få perfekt kokt pasta varje gång
Här är 8 udda ingredienser som svenskarna helst har på sin taco
Att äta taco under fredagsmyset är ett populärt inslag för att välkomna helgen i många hushåll
5 Nostalgiska middagar – som borde komma tillbaka
Det är inte alltid lätt att komma på vad man vill äta till middag
Här är svenskarnas favoritkorv 2023: "Klassiker av en anledning"
Circle K och Kantar Sifo har tillsammans fördjupat sig i svenskarnas korvvanor
Nyheter24 testar Coca-Colas nya smak – så du slipper: "Hade kunnat spy"
Coca-Colas nya smak 3 000 Zero Sugar lanserades i veckan