Szechuan nötkött

Szechuan nötkött är en kinesisk maträtt som består av strimlat nötkött som wokas tillsammans med grönsaker och kryddor i en het och kryddig sås. Rätten är känd för sin starka smak och användningen av Szechuanpeppar som ger en numbande känsla i munnen. Szechuan nötkött är en populär rätt både i Kina och internationellt och serveras ofta med ris eller nudlar.

Ingredienser

  • Nötkött 225g
  • Salt 1/2 tsk
  • Sesamfröolja 1 tsk
  • Peppar 1 nypa
  • Äggvita 1
  • Stärkelse 3 msk
  • Olja 4 msk
  • Ingefära 1 tsk
  • Vitlök 1 tsk
  • Lök 190ml
  • Morötter 125ml
  • Grön peppar 190ml
  • Selleri 250ml
  • Svampar 250ml
  • Matlagning av vin 1 msk
  • Vatten 250ml
  • Ostronsås 1 msk
  • Stark sås 1/2 tsk
  • Socker 1 tsk
  • Sojasås 1 msk

Tillagning

  1. I en skål, tillsätt nötkött, salt, sesamfröolja, vitpeppar, äggvita, 2 matskedar majsstärkelse och 1 matsked olja
  2. Koka först nötköttet genom att tillsätta 2 msk olja tills nötköttet är gyllenbrunt
  3. Ställ nötköttet åt sidanI en wok tillsätt 1 msk olja, hackad ingefära, hackad vitlök och fräs i några sekunder
  4. Tillsätt sedan alla grönsaker och tillsätt sedan sherryvin och 1 dl vatten
  5. För att göra såsen tillsätt ostronsås, varm pepparsås och socker
  6. Tillsätt det kokta nötköttet och 1 sked sojasås. För att tjockna såsen, vispa ihop 1 msk majsstärkelse och 2 msk vatten i en skål och tillsätt långsamt till wokningen tills den har rätt tjocklek
Publicerat 2024-02-07 11:19
Av Matredaktionen