Chili con Carne

Denna klassiska rätt med kött och bönor blir ofta ännu bättre när den får sätta sig och värmas upp igen. Här är ett recept för sex portioner.

Ingredienser

  • Nötfärs 500g
  • Hackad stor lök 1
  • Finhackade vitlöksklyftor 2
  • Olivolja 2 msk
  • Burk krossade tomater 400g
  • Kidneybönor på burk, sköljda och avrunna 400g
  • Tomatpuré 2 msk
  • Chilipulver 2 tsk
  • Spiskummin 1 tsk
  • Paprikapulver 1 tsk
  • Salt och peppar efter smak
  • Ris eller bröd för servering

Tillagning

  1. Värm olivoljan i en stor panna och bryn lök och vitlök tills de är mjuka.
  2. Lägg till nötfärsen och bryn tills den är genomstekt.
  3. Tillsätt krossade tomater, kidneybönor, tomatpuré och kryddor. Låt småkoka i 20-25 minuter.
  4. Smaka av med salt och peppar och servera med kokt ris eller bröd.
  5. (För uppvärmning) Värm i mikrovågsugn eller i en panna över låg värme.
Publicerat 2024-02-07 11:19
Av Matredaktionen