Ingredienser
- Mozzarella 400-500 gram
- Grädde 100-150 ml
- eller Ricotta 200-250 g
Tillagning
- Förbered mozzarellan: Se till att mozzarellan är mjuk nog att kunna formas. Du kan blötlägga den i varmt vatten en stund om det behövs.
- Gör fyllningen: Blanda en del av mozzarellan med grädden eller ricottan tills den blir krämig.
- Forma burratan: Ta en ny bit mozzarella och platta ut den med handen eller med hjälp av en kavel. Lägg en sked av fyllningen i mitten.
- Stäng burratan: Nyp ihop kanterna av mozzarellan runt fyllningen och forma den till en boll. Var försiktig så att du inte pressar ut fyllningen.
- Kyl burratan: Lägg din burrata i kylen i några timmar innan du serverar den, så att den kan sätta sig och smakerna kan blandas.
Publicerat 2024-02-07 11:19
Av Matredaktionen
Av Matredaktionen
Stort test av tacosås – den är absolut sämst: "Lite vattnig"
Råd & Rön har gjort ett stort tacosåstest
Barillas knep väcker starka reaktioner – så får du perfekt kokt pasta varje gång
Barilla har gjort något som många menar är ett genialiskt hack, för att få perfekt kokt pasta varje gång
Här är 8 udda ingredienser som svenskarna helst har på sin taco
Att äta taco under fredagsmyset är ett populärt inslag för att välkomna helgen i många hushåll
5 Nostalgiska middagar – som borde komma tillbaka
Det är inte alltid lätt att komma på vad man vill äta till middag
Här är svenskarnas favoritkorv 2023: "Klassiker av en anledning"
Circle K och Kantar Sifo har tillsammans fördjupat sig i svenskarnas korvvanor
Nyheter24 testar Coca-Colas nya smak – så du slipper: "Hade kunnat spy"
Coca-Colas nya smak 3 000 Zero Sugar lanserades i veckan