Ingredienser
- Vetemjöl 4 1/2 dl
- Socker 1 dl
- Bakpulver 1 tsk
- Vaniljsocker 2 tsk
- Smör (eller margarin) 200g
- Till Fyllning
- Fast hallonsylt 1 dl
Tillagning
- Sätt ugnen på 200°C.
- Blanda samman mjöl, socker, bakpulver och vaniljsocker i en bunke.
- Tillsätt matfettet och arbeta samman till en deg.
- Forma degen till små bollar och lägg i muffinsformar på plåtar.
- Fyllning: Gör en liten fördjupning i varje kaka och lägg i lite sylt i dem.
- Grädda mitt i ugnen i 10-15 minuter.
Publicerat 2024-02-20 08:02
Av Matredaktionen
Av Matredaktionen
Stort test av tacosås – den är absolut sämst: "Lite vattnig"
Råd & Rön har gjort ett stort tacosåstest
Barillas knep väcker starka reaktioner – så får du perfekt kokt pasta varje gång
Barilla har gjort något som många menar är ett genialiskt hack, för att få perfekt kokt pasta varje gång
Här är 8 udda ingredienser som svenskarna helst har på sin taco
Att äta taco under fredagsmyset är ett populärt inslag för att välkomna helgen i många hushåll
5 Nostalgiska middagar – som borde komma tillbaka
Det är inte alltid lätt att komma på vad man vill äta till middag
Här är svenskarnas favoritkorv 2023: "Klassiker av en anledning"
Circle K och Kantar Sifo har tillsammans fördjupat sig i svenskarnas korvvanor
Nyheter24 testar Coca-Colas nya smak – så du slipper: "Hade kunnat spy"
Coca-Colas nya smak 3 000 Zero Sugar lanserades i veckan