Demonstration på Internationella kvinnodagen.
1 av 2
Demonstration på Internationella kvinnodagen. - Foto: Johan Engman/ Scanpix
Kvinnorna firas.
2 av 2
Kvinnorna firas. - Foto: Pressens Bild/ Scanpix

Internationella kvinnodagen

Om man valde att fira dagen tillsammans med andra fanns det en mängd olika vis att göra detta på. Demonstrationer och möten har hållits på olika platser i Sverige.


Den 8 mars i världen

Den 8 mars är i dag en nationell helgdag i Angola, Armenien, Azerbajdjan, Burkina Faso, Cypern, Eritrea, Georgien, Guinea-Bissau, Kazakstan, Kambodja, Kirgisistan, Laos, Madagaskar, Moldavien, Mongoliet, Nepal, Ryssland, Serbien, Tadzjikistan, Turkmenistan, Uganda, Ukraina, Uzbekistan, Vietnam, Vitryssland och Zambia.

I Kina får alla kvinnor en ledig eftermiddag från arbetet.

Källa: Wikipedia.se.

I dag har Internationella kvinnodagen firats.

Ojämnställdhet och kvinnors situation över hela världen har uppmärksammats, inte bara i Sverige, även om dagens innebörd ser lite olika ut i diverse länder.

– På flera håll har den mist sin politiska innebörd och i stället blivit en dag då män uppmärksammar, eller uttrycker sin kärlek till kvinnan, i samma anda som mors dag eller alla hjärtans dag. I andra länder har dagen kvar sin politiska prägel då man fokuserar på kvinnors kamp för lika rättigheter och på den ojämställdhet som råder i samhället, skriver Wikipedia.

Om man valde att fira dagen tillsammans med andra fanns det en mängd olika vis att göra detta på. Demonstrationer och möten har hållits på olika platser i Sverige.

I dag ger Sex & Blandat en extra stor puss till alla flickor, tjejer, brudar, kvinnor, och jäntor på vår jord!

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!