- Foto: Henrik Montgomery

Min kille kan inte använda kondom!

"...när det väl kom till kritan slaknade han direkt och blev ledsen och mådde kasst eftersom han kände sig dålig och otillräcklig."


Hej Hanna!

 

Först och främst, tack för siten (och din blogg)! Jäkligt fint och bra, alltihop.

Nu till mitt problem: Jag är ihop med en fin pojk sedan någon månad tillbaka. Vårt sexliv är, för det mesta, faktiskt helt fantastiskt bra - vi matchar varandra i vad vi gillar, har testat en hel del nya saker med varandra och kommunicerar bra och så (under tiden vi ligger, ska tilläggas). Men; Jag slutade ta p-piller för ett litet tag sedan på grund av att jag fick för många biverkningar. Jag var nedstämd, i perioder deprimerad, hade torr och känslig fitta och lägre sexlust. Min pojk uppmuntrade mig såklart att sluta ta dem när vi insåg vad som orsakade detta. (fotnot: Har prövat två sorter, neovletta och qlaira, så att det inte kommer någon och gnäller!)

 

Jag var helt på att vi skulle börja använda kondom direkt efter det. Han har däremot varit mer tveksam, och när det väl kom till kritan slaknade han direkt och blev ledsen och mådde kasst eftersom han kände sig dålig och otillräcklig. Tydligen är kondomanvändande något han haft problem med innan, han finner dem avtändande och han känner i princip ingenting med kondom på.

 

Vi har nu helt oskyddat sex vilket egentligen inte känns bra alls för min del. Jag vill verkligen inte bli gravid, vilket vi ju nu riskerar genom att inte skydda oss. Men vad ska jag göra? Han vill inte, och kan kanske inte ens använda kondom, och jag vill inte gå tillbaka till p-piller. Hade han bara gnällt över att han inte känt något, eller dragit klyschor som "äta kola med papper på" hade jag stått på mig, men nu fungerar han ju inte rent fysiskt med sådant - det är liksom galet märkbart att han och hans kropp inte gillar det alls. Jag vill ju fortsätta ligga som vanligt, men det känns så jävla onödigt och obehagligt att vara oskyddad.

Kan tillägga att han provat/använt flera olika kondomsorter (typ alla RFSU:s) och är omskuren.

 

Snälla du, jag vet inte vad jag ska göra för att få honom bekväm med det, och få det att funka. Hjälp!

 

Hej, och tack! Vad fint av dig!

Kondom är inte alltid helt lätt att vänja sig vid. Har man dåliga associationer till kondomen, typ att man haft en hel del prestationsångest i samband med den och dåliga, pinsamma minnen så kan det vara svårt att hålla ståndet uppe.

Men det kan man också försöka vänja sig av vid, dock inte i samband med sex tillsammans med en annan person. Det är just den pressen man ska komma ifrån. Har din kille testat att onanera med kondom på? Om han börjar testa det och vänjer sig vid kondomen vid tillfällen som känns mindre laddade så är det möjligt att han kommer att bygga en mer avslappnad inställning till att bära skydd.

Att onanera med kondom är dessutom inga konstigheter och rätt vanligt. Glidmedel – check! Något som hindrar jobbigt slask här och var – check! Superpraktiskt, med andra ord. Det finns andra typer av skydd att bära förutom kondom med, såklart, men inget skydd är lika bra som kondom, och du ska självklart inte äta P-piller om du mår dåligt av dem. Jag kan däremot tänka mig att det här är en rätt vanlig problematik, så förutom mitt onaniråd så ska jag höra med min snajdiga herrpanel och se vad de tycker om saken!

Kram,
Hanna

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Därför är män mer nyfikna på polygami jämfört med kvinnor – enligt sexinspiratören

29 Aug 2023, 21:58

Missnöjd med sexlivet? Så berättar du för din partner – sexologen: "Inled med orden..."

14 Dec 2022, 20:49
Är du missnöjd med sexet i din relation, men vågar inte säga något? För Nyheter24 berättar psykoterapeuten och sexologen Kalle Norwald, som är högaktuell med boken "Tack, förlåt och skyll dig själv", om hur du kan lyfta problemet – och om formuleringen du ska undvika.

Självtesta säkert för Klamydia hemma med hemmatest

5 Maj 2022, 00:00
Idag kan kvinnor på 20 minuter ta reda på och självtesta med hemmatest för Klamydia och se om man har Klamydia som 5% av alla kvinnor i åldern 18-22 går runt med.

3 st olika typer av kondomer som man enkelt hittar på nätet

23 Aug 2021, 18:30
Det har blivit kutym att inleda nya relationer med kondom eftersom det skyddar effektivt mot könssjukdomar och annat man kan få efter en skön natt.

Spermadonation i Köpenhamn kan vara ett alternativ

19 Jul 2021, 16:44
Det finns flera alternativ för hjälp med befruktning för att bli gravid. Resan kan börja med en konsultation över video med syftet att finna den bästa behandlingsformen för varje kvinna.

Här är sexroboten som kan sexvägra – hon säger nej

26 Jun 2018, 21:08
Den nya sexroboten Samantha har lärt sig att vägra sex. Blir hon misshandlad eller uttråkad så säger hon nej.