- Foto: Pixabay/ Montage

​9 smarta investeringar för en lyckad höst

Snart kommer hösten. Kanske tråkigt, men kallare väder och skol- eller jobbstart kan bli riktigt lyckat. Om du är förberedd med rätt prylar, alltså.


Hösten betyder bland annat mysiga hemmakvällar, men också regn, rusk och mörka morgnar. Som tur är så finns det prylar som gör höstmånaderna lite lättare. Här är ett par tips.

1. Klocka som hjälper dig att komma upp i tid – med hjälp av ljus

Denver, Teknikmagasinet

Att komma upp från sängen för att tidigt gå till jobbet eller skolan är kanske inte det roligaste, eller lättaste. Denver har för att hjälpa dig utvecklat en klocka som med hjälp av en inbyggd lampa kan simulera en soluppgång. Detta tillsammans med naturljud eller helt enkelt radio gör att det blir lättare att gå upp på morgonen. Den fungerar även dagtid utmärkt som skrivbords eller läslampa.

På Teknikmagasinet hittar du klockan för 500 kronor. Här kommer du direkt till butiken.

2. Mysiga tofflor – värmer fötterna under kalla höstkvällar

Fåret Shaun, Teknikmagsinet

En nackdel med hösten är att det börjar bli kallare. Som tur är kan några tofflor både värma upp dig och öka mysfaktorn. Att ha fåret Shaun på sina fötter känns ju extra kul.

Klicka här för att köpa Fåret Shaun-tofflorna.

3. Ny dator – så att du kan vara redo för hösten skol- eller jobbarbeten

MacBook, PrisjaktNär hösten kommer blir det också mycket måsten. Att inleda hösten redo med den nyaste MacBooken från Apple gör jobbet eller skolan lite roligare. Den fungerar så klart även utmärkt när du ska mysa ner dig framför en bra serie. Datorn i sig är också riktigt bra, och extremt tunn.

Hitta bästa priset på Apple MacBook!

4. Mobil med bra mörkerkamera – perfekt för höstkvällar

Samsung, Teknikmagsinet

Att solen går ner tidigare är kanske inte så mycket att göra åt. Vill du fortfarande kunna ta riktigt bra bilder finns dock en bra lösning. Samsung nya mobil Galaxy S7 har nämligen en kamera som är väldigt ljuskänslig – med andra ord är den utmärkt i mörker. Mobilen är även vattentät, så inte ens en regnig dag kan stoppa dig.

På Teknikmagasinet kan du köpa Galaxy S7 för under 7 000 kronor. Här kommer du direkt till butiken.

5. En smartare kaffebryggare – nu blir det lättare att komma upp

Smarter Coffee, Teknikmagasinet

Den här kaffebryggaren från Smarter Coffee har allt du behöver för kanonkaffe inför hösten. Den gör ett kaffe som är väldigt gott tack vare att den maler bönorna själv och brygger kaffet som du vill ha det. Du kan direkt i bryggaren ställa in antal koppar och hur grovt kaffet ska malas. Dessutom går den att styra med din telefon så att kaffet är redo precis när du vill ha det. Hur smart?

Smarter Coffee kostar 2479 kronor, här.

6. En modern skateboard – smidigt för att snabbt ta sig fram

Talawa Lowrider, Teknikmagsinet

Att snabbt kunna ta sig till skolan kan vara väldigt bra, speciellt om du sovit lite för länge. Den här skateboarden är ett utmärkt, häftigt alternativ. Den är nedsänkt och är gjord i kanadensisk lönn, för att den ska bli bekvämare att färdas på.

Köp din Talawa Lowrider för 699 kronor här.

7. Nödladdare för telefonen – så att mobilen ska klara sig hela dagen

PowerBank, Teknikmagasinet

Att stiga upp tidigt och kanske sitta på bussen ett tag brukar vara jobbigt för telefonen, batteriet riskerar nämligen att ta slut innan dagen är över. Ett bra sätt att råda bot på detta är självfallet en liten nödladdare. Den här nödladdaren från GP är liten och smidig och räcker för en hel extra laddning på de flesta telefoner. Perfekt att ha med i väskan helt enkelt.

Köp GP PowerBank Voyage här för 180 pix.

8. Simpel regnponcho – så att du inte behöver vara rätt för en regnig dag

Regnponcho, Teknikmagasinet

Att det regnar ibland får man leva med. Men att få en blöt frisyr eller blöta kläder är inte så kul. En regnponcho är perfekt när du inte vill springa runt med ett paraply som titt som tätt håller på att blåsa iväg. Den går dessutom att smidigt lägga ned i en ryggsäck eller att ha med sig i bilen.

Här kan du köpa ponchon, som endast kostar 30 kronor.

9. En spelkonsol – bästa lösningen för en lyckad kväll

Playstation 4, Prisjakt

Att förgylla de mörka höstkvällarna är lätt med en Playstation 4. Gillar du att spela kommer snart de årliga upplagorna av FIFA och NHL och även en del andra gobitar till spel som exempelvis Battlefield 1 och Gran Turismo. Playstation är mer än en spelmaskin och bjuder på möjlighet att streama film och musik via tjänster som Netflix, Viaplay och Spotify. Vill du ha bästa kvalitet på dina filmer kan Playstation 4 även tjänstgöra som Blurayspelare.

Jämför priser på Playstation hos Prisjakt

Om du tänker på att köpa en ny laptop, vill du kanske läsa vår guide till höstens bästa datorer. Och har du allt för att börja skolan med stil? Kolla annars igenom vårt survivalkit för en grym skolstart.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!