- Foto: Nintendo

Så bra är nya Nintendo Switch – och då kan du få den

Nintendos nya superkonsol är den mest mångsidiga konsolen någonsin.


Ingen har väl missat att Nintendo äntligen ska släppa nytt? Och efter några tunga år känns det som att det ikoniska japanska företaget nu fått in en riktig fullträff.

Den nya konsolen heter Nintendo Switch och det som skiljer den från konkurrenterna är att den är så mångsidig. Du får bland annat två kontroller i en, möjlighet att använda konsolen som handhållen och sömlösa övergångar mellan att spela med den lilla pekplattan och en tv.

Om vi ska bli lite tekniska så är pekskärmen på 6.2 tum med en upplösning på, relativt låga, 1280x720. Konsolen är heller inte regionslåst, vilket är ett stort steg framåt för Nintendo. Nytt är även HD Rumble, en ny förfinad skakfunktion, som är så avancerad att du exempelvis kan känna hur ett "glas" fylls med vatten och isbitar i din kontroll.

Jämför pris på Nintendo Switch här!

Mest imponerande är det handhållna läget, där konsolen verkligen kan visa sin mångsidighet. Med sin multitouch-skärm kan du nu få med dig alla dina spel precis vart som helst.


När du kommer hem är det bara att docka skärmdelen i konsolen, och fortsätta spela på din tv. Som kontroller använder du antingen sidopanelerna (som Nintendo gett det något töntiga namnet Joy Con), som funkar både ensamma och ihopsatta med Grip-enheten. Om du istället vill ha en mer traditionell kontroll så finns det även sådana.

Det första stora spelsläppet är Zelda: Breath of the Wild, och det verkar bli ett grymt spel. Alla recensenter som fått förhandstesta är samstämmigt lyriska. Spelet, som även kommer att släppas till Wii U, släpps samtidigt som konsolen.

Breath of the Wild släpps dessutom i en speciell deluxeversion, där du bland annat får en staty. Om du nöjer dig med en vanlig utgåva kan du hitta den här.


Andra spel är klassiker som MarioKart och nya favoriter som Splatoon 2. Senare kommer även, det efterlängtade, Super Mario Odyssey.

Konsolen lanseras den tredje mars, men du kan förhandsboka den redan nu. Med tanke på att Nintendos senaste konsol, Nintendo Classic Mini NES, sålde slut direkt och fortfarande knappt går att få tag på kanske förhandsbokning är en bra idé.

Priset kommer att ligga runt 3 690, och då ingår två Joy Con-kontroller och en docka för som gör pekskärmen till en vanlig tvspels-konsol. Vill du ha en vanlig kontroll kommer det att kosta extra, och de flesta spelen kommer ligga på drygt 600 kronor.

Jämför pris på Nintendo Switch här!

Om du inte kan vänta till mars så är Nintendos Classic Mini NES ett bra sätt att hålla dig upptagen Den söta retrokonsolen kommer med trettio klassiska spel, och är hur populär som helst. Och om du spelar länge måste du ju hålla dig vaken! Här är energidryckerna du kan fynda på nätet.


Detta är en kommersiell artikel. Det innebär att ämnet, produkterna och innehållet är valt och skrivet av en av våra shoppingredaktörer, men att den innehåller kommersiella länkar till en eller flera av våra partners.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Kommer du köpa Switch?
Tack för din röst!