Uppmärksamma kvinnodagen
8 mars firar vi internationella kvinnodagen. - Foto: Priscilla Du Preez/Unsplash

Present till henne – uppmärksamma kvinnodagen

Internationella kvinnodagen är runt hörnet – 8 mars visar vi kvinnorna i våra liv extra uppskattning, eller varför inte passa på att unna dig själv något nytt. Här är 22 presenttips som alla kvinnor skulle bli glada för.


En gåva är ett bra och enkelt sätt att visa sin uppskattning på men att välja ut presenten är inte alltid lika lätt. Checka in presenterna hon alltid önskat sig eller som hon inte vet om att hon vill ha.

Present till henne: Massageljus

Har du hört talas om ljuset som är ett doftljus och massageolja i ett? När ljuset tänds värms vaxet upp och smälter ihop till en härlig olja som går bra att massera in på hela kroppen. Klicka hem ljuset här!

Present till henne: Högtalare

Den här högtalaren kan följa med överallt så att man alltid ska kunna spela favoritlåtarna.Köp den här för 499 kronor!

Present till henne: Sminkspegel

Sminket blir aldrig så bra som när man sminkar sig i bra ljus. Med den här spegeln kommer det aldrig att vara ett problem igen. Köp den här!

Present till henne: Koppar

Snygga koppar som är perfekta att ha med på utflykten. Och det bästa av allt –– de kan hålla drycken varm eller kall så oavsett om tanken är att fylla dem med varm choklad eller vin gör dessa koppar jobbet. Köp muggarna här!

Present till henne: Väska

Gratis plastpåsar är ett minne blott. Här har du chansen att ge bort en välmående påminnelse samtidigt som hon inte kommer behöva köpa påse i butiken – en så kallad win-win. Köp din shoppingbag här för 279 kronor!

Present till henne: Plattång

Den här plattången rekommenderas av världens främsta stylister och är enkel att både locka och platta med. Och du, glöm inte värmeskyddet! Klicka hem den här 1799 kronor!

Present till henne: Throw blanket

En lyxig filt som funkar bra i både värmande och dekorativt syfte. Ta den till soffan och gosa ned dig eller använd den som sängöverkast – möjligheterna är oändliga! Köp den här.

Present till henne: Tofflor

Ett par Birkenstock står på allas önskelista. Här har du chansen att ge bort en investering till någon som vill ha en stilren sandal som man kan gå med i flera timmar. Här kan du köpa Birkenstock!

Present till henne:Trådlösa hörlurar

Att göra sig av med sladden och välkomna trådlösa hörlurar kan vara ett av de bästa besluten du kommer fatta. Klicka hem ditt par för 419 kronor!

Present till henne: Yogabyxor

Numer behöver inte träningstights vara synonymt med att gå till gymmet. Även om dessa byxor är perfekta att yoga eller träna i är de minst lika bra att chilla i. Köp dem här!

Present till henne: Ansiktsmask

Nu kan hon fixat glowet med dessa bästsäljande ansiktsmasker. Vet du inte vad hon har för hudtyp? Don’t worry! I det här kittet finns det en mask för alla.Klicka hem maskerna här!

Present till henne: Pyjamas

Nu när många spenderar mer tid hemma är en ny, härlig (och ekologisk!) pyjamas en perfekt present. Den är dessutom aktuell året runt. Klicka hem tröjan här för 399 kronor. Klicka hem byxorna för 399 kronor här.

Present till henne: Parfym

Det är alltid uppskattat att få en parfym, men det kan vara en svår present att ge till någon annan. Det här parfympaketet från Marc Jacobs är ett säkert kort. Här köper du parfympaketet!

Present till henne: Smyckesväska

Smycken kan verkligen göra en hel outfit men om man ofta är på språng kan det vara krångligt att få med sig allt. Den här smyckesväskan gör det enkelt att hålla ordning och ta med alla favoritsmycken. Klicka hem väskan här!

Present till henne: Morgonrock

Ibland finns inte motivationen till att sätta på sig kläder, speciellt inte när man jobbar hemifrån. Med den här morgonrocken kan man mysa hela morgonen lång – du kommer inte vilja ta av dig den! Köp den här för 499 kronor.

Present till henne: Sexleksak

Vad passar inte bättre än att ge bort en orgasm på kvinnodagen. Tryckluftstekniken som har fått många att komma – det här är sexleksaken som alla kvinnor vill ha. Klicka hem satisfyern här!

Present till henne: Powerbank

För en kvinna är en laddad telefon en enorm trygghet. Att alltid kunna ha extra batteri i väskan och dessutom i ett snyggt och diskret läppstiftfodral kan vara en räddare. Köp den nu för 399 kronor!

Present till henne: Mjukisset

Det första man vill göra när man kommer hem efter en lång dag är att ta av sig kläderna och dra på sig något skönt. I det här snygga mjukissetet kan du verkligen slappna av, hemma eller bland folk! Klicka hem tröjan här för 349 kronor. Klicka hem byxorna här för 299 kronor.

Present till henne: Manikyrkit

Fixa gelmanikyren själv – var du än är, enkelt och smidigt! Klicka hem ditt kit här.

Present till henne: Foreo

Med en Foreo blir ansiktet renare än det någonsin har varit. Om man laddar ner appen får man dessutom tillgång till massagebehandlingar. Hur lyxigt?! Den blir din för 2195 kronor.

Present till henne: Väst

Gör din kompis, kollega, mamma eller flickvän trendig och redo för våren med en stylish väst. Köp västen här!

Present till henne: Coffee table book

Syftet med en soffbordsbok är att inspirerar till samtal när man har gäster. Med den här boken framme kommer ni garanterat ha något att prata om. Klicka hem den här!

Varför firar vi internationella kvinnodagen?

Internationella kvinnodagen symboliserar kvinnokamp och firas den 8 mars varje år av kvinnogrupper världen över. Dagen är till för att uppmärksamma och hedra kvinnors prestationer genom historien och över hela världen. Det är en dag för kvinnor från olika bakgrunder och kulturer att samlas för att kämpa för jämställdhet och kvinnors rättigheter. I många länder är internationella kvinnodagen en nationell helgdag och en dag där man hedrar mammor, fruar, flickvänner, kollegor och systrar genom att visa uppskattning i form av gåvor.

Grattis - eller vad säger man på internationela kvinnodagen?

Har du gratulerat en kvinna på internationella kvinnodagen men inte fått den respons du önskat tillbaka? Det kan vara så att ett grattis inte uppskattas av henne eftersom det är en dag för att uppmärksamma det globala förtrycket och den ojämlikhet som drabbar kvinnor. För det är ju faktiskt inte alla kvinnors födelsedag. Presenter uppskattas alltid och tanken med dagen är att uppmärksamma att kvinnor än idag är en väldigt utsatt grupp - men du kanske ska skippa att säga grattis.

Vilket tema har internationella kvinnodagen 2021?

Sedan 1996 har FN skapat ett tema för varje år. Temat för 2021 är "Välj att utmana" ("Choose to challenge") med motiveringen att en utmanad värld är en vaken värld och från utmaning kommer förändring. Så det du även kan göra för att visa ditt stöd och bidra till en mer inkluderande värld är att lägga upp en bild där du lyfter din hand högt för att visa att du väljer att utmana och syna ojämlikhet och skriva #ChooseToChallenge.


Läs även:

Perfekta presenttips till flickvännen

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!