Det är inte tomt på pengar i André Pops plånbok.
Det är inte tomt på pengar i André Pops plånbok. - Foto: Stella Pictures

André Pops pengaregn: Miljonlönen, egna företaget och lyxiga villan

André Pops är en av SVT:s mest folkkära profiler och du ser honom i rutan i Vinterstudion varje helg. Programmet har varit en succé sedan start – och det syns även i programledarens minst sagt feta lönekuvert. Nyheter24 har kikat närmare på sportankarets inkomster och lyxiga boende.


Varje lördag och söndag under vintersäsongen bänkar sig svenska folket framför SVT:s populära Vinterstudion. Programmet leds av André Pops och Yvette Hermundstad, som guidar tittarna i skidskytte, alpint och annan vintersport. 

Pops syns även i SVT under andra stora evenemang som fotbolls-VM, han har varit julvärd och leder även underhållningsprogrammet "Sveriges starkaste familj". 

Här kan du läsa allt om André Pops: Frun Malin, barnen och sjukdomen han drabbades av.

Vad har André Pops i lön? 

André Pops jobb på SVT ger ett minst sagt skönt klirr i kassan. Enligt uppgifter från Skatteverket som Nyheter24 tagit del av hade programledaren en taxerad inkomst på 2 622 900  kronor år 2022. Det ger en månadsinkomst på hela 218 575 kronor. 

SVT-profilen är även aktiv i bolaget Pops Podium. Företaget omsatte 940 000 kronor år 2022, och den totala summan tillgångar uppmättes till 1 034 000 kronor samma år.

Bor i lyxig villa

André Pops bor med sin familj i en villa i Saltsjö-Boo i Stockholm som är 181 kvadratmeter stor. Den är värderad till 12 100 000 kronor enligt Booli.

Här kan du läsa om Ingemar Stenmarks förmögenhet Miljonerna, bilarna och blygsamma lönen.

SVT
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!