Charlotte Kalla avslutade längdkarriären 2022, men pengarna rasslar fortsatt in i 35-åringens bolag.
Charlotte Kalla avslutade längdkarriären 2022, men pengarna rasslar fortsatt in i 35-åringens bolag. - Foto: Pär Bäckström/TT och Christine Olsson/TT

Feta förmögenheten och plugget – så lever Charlotte Kalla i dag

Charlotte Kalla har lagt skidorna på hyllan, men pengarna fortsätter att rassla in i 35-åringens bolag. Nyheter24 har kikat närmare på den tidigare längddrottningens inkomst och tillgångar.


Med en Tour de Ski-seger, tre OS-guld och lika många VM-guld tackade Charlotte Kalla, 35, för sig under våren 2022. Att avsluta elitkarriären var, enligt Kalla, ett beslut som växte fram under en längre tid.

"Det har inte varit ett enkelt beslut men i slutändan vägde nyfikenheten på livet utanför elitidrotten tyngre än det som en fortsatt satsning skulle innebära", skrev hon på Instagram då.

Charlotte Kallas liv i dag – bor i miljonvilla

Numera huserar Charlotte Kalla, som i februari 2023 meddelade att hon väntar barn med pojkvännen och sambon Fredrik Karström, i Sundsvall. 

Läs mer om prislappen på Charlotte Kallas hus här.

Charlotte Kalla och pojkvännen Fredrik Karström vid Idrottsgalan 2023. Foto: Claudio Bresciani/TT

Nu när träning och tävlingar inte längre upptar i stort sett hela hennes vardag har Kalla valt att sätta sig i skolbänken igen.

– Jag pluggar beteendevetenskap, ett program på tre år, har hon tidigare berättat för Aftonbladet.

Att det blev just beteendevetenskap är ingen slump.

– Jobbet jag gjort med min psykolog Thomas Nilsson under karriären har inspirerat mig. Jag vill lära mig mer om relationer, tankar och beteenden, även om jag inte vet exakt vad det kommer leda till, sa hon till tidningen då. 

Allt om Charlotte Kalla: Familjen, pojkvännen och Let's Dance 2023

Charlotte Kallas förmögenhet i bolaget

Men plugg till trots lär det knappast vara någon vidare studentbudget som Charlotte Kalla lever efter. I bolaget "Charlotte Kalla AB" rasslar det nämligen fortsatt in stora pengar – om än mindre än under den aktiva karriären.

Under 2022 omsatte bolaget 4 909 000 kronor och gick med 2 542 000 kronor i vinst. Samtidigt beräknades tillgångarna i "Charlotte Kalla AB" uppgå till svindlande 43 649 000 kronor. 

Charlotte Kalla efter sitt nästa sista lopp i mars 2022. Foto: Pär Bäckström/TT

35-åringens inkomst av tjänst var något mer blygsam. Den landade, enligt handlingar från Skatteverket som Nyheter24 tagit del av, på 464 929 kronor under 2021, vilket är den senaste uppgiften som finns att tillgå.

Läs alla våra nyheter om Charlotte Kalla här.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!