Tisdag 22 Jun
Stockholm

Charlotte Kalla köper miljonhus i Sundsvall – så mycket kostade det

Charlotte Kalla pojkvän
Charlotte Kalla har köpt hus. Foto: ULF PALM / TT

Skiddrottningen Charlotte Kalla, 33 har köpt hus i Sundsvall. Det vackra huset ligger naturnära vilket passar en idrottare som Kalla perfekt. Men vad gick då prislappen på?

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Charlotte Kalla, 33, är en av våra mest framgångsrika längdskidåkerskor någonsin. Med tre OS-guld, sex OS-silver och otaliga mästerskap i ryggsäcken har hon varit med och satt Sverige på världskartan. 

Charlotte Kalla. Bildkälla: ULF PALM / TT

Men i år så mötte Kalla motvind. Sverige var storfavoriter på damernas stafett i VM. Men det hela skulle komma att bli en en mardröm för skiddamerna. Det hela slutade med att Norge haffade stafett-guldet före det ryska förbundslaget. Sverige blev sexa, hela två minuter efter Norge. 

Efter målgång tog vallachefen Petter Myhlback på sig ansvaret för missen som kostade Sverige chansen att slåss om medaljerna.

Nytt hus i Sundsvall

Men utanför skidvärlden så fortsätter livet. 2020 köpte nämligen Kalla ett naturnära och vackert hus uppe i Sundsvall. Huset byggdes 2012 och har en boyta på 160 kvadratmeter. Hon bor nu där med pojkvännen Fredrik Karström, 32.

Kallas nya boende.

Köpet blev klart 2020 och prislappen landade på 6 100 000 kronor.

Läs mer: 

Så många miljoner betalade Pernilla Wahlgren för sin nya tomt på Lidingö

Kommentera
Kopiera länk
Dela