Tiger Woods var stundtals frustrerad i Georgia.
Tiger Woods var stundtals frustrerad i Georgia. - Foto: Charlie Riedel/AP/TT

Mardrömsstart för Norén – Hovland i delad ledning

Alex Norén fick en mardrömsstart på US Masters. Svensken gick den första ronden på 78 slag, sex över par.För Tiger Woods var det berg- och dalbana medan norrmannen Viktor Hovland delar ledningen med Brooks Koepka och Jon Rahm.


Det ville sig inte för Alex Norén på Augusta National i Georgia, USA.

Faktum är att svenske golfstjärnan fick en mardrömsstart när årets första major drog i gång.

Norén gick på sex över par efter en dubbelbogey, fem bogeys och en birdie.

— Det mesta var riktigt dåligt. Förra veckan spelade jag okej resultatmässigt, men kände att spelet inte riktigt var där för en bana som Augusta. Jag kände inte riktigt att jag förbättrat mig under träningsrundorna heller, säger Norén till Expressen.

Det är fjärde gången som Alex Norén kvalificerar sig till US Masters. 2017 och 2018 missade han kvalgränsen och 2019 slutade Norén 62:a.

Upp och ned för Woods

Men Alex Norén i all ära. Det mesta har handlat om Tiger Woods och hur han skulle ta sig an tävlingen.

Woods, som sensationellt nog vann sitt femte Masters 2019, hade det kämpigt – för att uttrycka det diplomatiskt. Han suckade och såg stundtals frustrerad ut. Kanske inte konstigt med tanke på att han fick en tuff inledning med två slag över par efter fem bogeys och tre birdies.

Desto bättre gick det för norrmannen Viktor Hovland. 25-åringen tog en tidig ledning på sju under par. Han fick senare sällskap i toppen av spanjoren Jon Rahm och amerikanen Brooks Koepka som landade på samma resultat.

— Det var mycket press i morse och jag var väldigt spänd. Att gå ut där och undgå bogey och samtidigt gå en 65-runda var väldigt speciellt, sade Hovland i Discovery+ sändning.

Less på LIV-frågor

Sergio Garcia, som gick på två över par, är en av 18 spelare från LIV-touren i startfältet och blev irriterad när han fick frågor om fejden mellan PGA- och LIV-touren.

— Ni måste sluta. Det är ni journalister som gör en stor sak av det, bara ni, sade 2017 års Mastersvinnare på presskonferensen enligt AP.

När en av journalisterna reagerade på svaret sade spanjoren:

— Responsen har varit jättebra från varenda en av de andra spelarna som jag har pratat med. Så var snäll att sluta och prata om Masters i stället.

TT
/
/
/
USA
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!