Ingen av förarna gillade jippot inför Miamis GP, säger McLarens förare Lando Norris.
Ingen av förarna gillade jippot inför Miamis GP, säger McLarens förare Lando Norris. - Foto: Wilfredo Lee/AP/TT

Kritik mot Miamis GP: "Ingen av förarna gillar det"

Jippot inför Miamis grand prix i helgen var inte uppskattat bland Formel 1-förarna.Distraherande, till och med.Ingen av förarna gillar det, säger McLarens Lando Norris.


Inför Miamis GP behövde förarna vara med i en uppvisning där de presenterades för publiken. Förarna togs ut en åt gången, omringade av cheerleaders, samtidigt som rapparen LL Cool J presenterade dem. Dessutom fanns sångaren will.i.am på plats och dirigerade en orkester på 30 man.

— Det är distraherande eftersom vi är i depån i en halvtimme med våra overaller i solen, säger Mercedes George Russell enligt The Guardian.

Vill fokusera

Han fortsätter:

— Jag tror inte det finns någon annan sport i världen där du är i solen – 30 minuter innan du går ut och "gör din grej" – med alla kameror på dig och gör en show av det.

McLarens Lando Norris var inte heller särskilt imponerad.

— Vi gör så mycket offentligt för fansen men som förare vill vi alla bara sitta ner och fokusera på det vi behöver fokusera på och inte göra så mycket tv. Att addera mer saker som det här... ingen förare gillar det, säger Norris.

Alfa Romeos Valtteri Bottas:

— Det finns ingen annan sport i världen där idrottarna behöver göra så mycket inför racets eller tävlingens start. Någonstans måste det finnas en gräns.

Uppskattat av Hamilton

Den nya proceduren, som inte kommer vara en permanent del av F1-loppen enligt The Race, uppskattades däremot av Mercedes Lewis Hamilton.

— Det är coolt att sporten hela tiden växer och utvecklas. De försöker göra showen bättre och det stöttar jag. Jag menar herregud, jag växte upp med att lyssna på LL Cool J och du har will.i.am som är en otrolig artist, säger Hamilton enligt The Guardian.

Red Bulls Max Verstappen vann Miamis GP.

TT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!