William Karlsson firar under Vegas Golden Knights Stanley Cup-parad.
William Karlsson firar under Vegas Golden Knights Stanley Cup-parad. - Foto: John Locher/AP/TT

Vegas på segerparad – Karlsson stal showen

I onsdags blev Vegas Golden Knights Stanley Cup-mästare för första gången. Natten till söndagen firades titeln med en het parad på klassiska Las Vegas Strip. William Karlsson stal showen och höll ett bejublat tal.


Vegas spelare visade upp Stanley Cup-bucklan och firade med de omkring 100 000 fans som samlats längs The Strip i Las Vegas på lördagskvällen för att se segerparaden.

I den 35-gradiga värmen rullade de öppna dubbeldäckarbussarna med spelarna ombord längs gatan.

Spelarna kastade t-shirts, handdukar och flaggor med mästartryck till de jublande fansen som också fick se spelarna, en efter en, lyfta Stanley Cup-pokalen.

Spelarna hällde också diverse drycker i pokalen och hällde sedan ut den över fansen så att de skulle få vara delaktiga på ett hörn i spelartraditionen att dricka ur Stanley Cup-bucklan.

Kortegen gick till hemmaarenan där spelarna äntrade scenen på torget utanför inför jublande supportrar.

William Karlsson, en av sex spelare som funnits med sedan första början, kastade sin tröja till publikhavet och höll ett bejublat tal som blev viralt på sociala medier.

"William Karlsson med ett klassiskt tal från cupparaden", skrev Sportsnet.

Han hyllade fansen, lagkamraten Jonathan Marchessault, utsedd till slutspelets MVP – och sig själv.

Karlsson gjorde elva mål och 17 poäng på 22 slutspelsmatcher.

Under firandet uppmärksammades också offren för masskjutningen i Las Vegas i oktober 2017 med en vepa ovanför scenen med namnen på alla 58 offer.

Över 850 personer skadades i skjutningen som inträffade några dagar före Vegas Golden Knights första NHL-match i historien. Klubben har uppmärksammats för det arbete som gjordes för att hela staden efteråt.

Vegas Golden Knights fans firade med spelarna i Las Vegas på lördagskvällen.
TT
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!