Rögles Dennis Everberg och Skellefteås Petter Granberg i gruff framför målvakten Linus Söderström.
Rögles Dennis Everberg och Skellefteås Petter Granberg i gruff framför målvakten Linus Söderström. - Foto: Andreas Hillergren/TT

Everberg: "Vi ska upp dit och vinna"

Förlust efter förlängning och brant uppförsbacke i SM-finalserien. Men Röglestjärnan Dennis Everberg har inte gett upp: Vi ska upp dit och vinna, det är vårt enda mål.


Everberg är en av Rögles bärande spelare som inte fått målutdelning ännu i finalserien.

I förlängningen hade han ett bra läge att fixa segerjubel inför de högljudda Röglesupportrarna som ännu en gång skapade magisk stämning.

— Vi hade bra lägen i förlängning när vi kände att vi hade energin och trycket på dem. Men vi får inte in pucken, säger han.

Är det frustrerande att du inte får utdelning?

— Det är klart att man vill göra mål. Jag hade ett bra läge i förra matchen och i dag också, så det är klart att man vill vara den som sätter dit den. Men det är små marginaler och när man får lägena måste man trycka dit den, säger han.

Rögle hade 10–0 i matchfacit inför SM-finalserien.

Nu är det brant uppförsbacke och 1–3-underläge i finalserien. På måndag kan Röglespelarna få se sina motståndare fira guld på hemmaplan.

— Det är surt att vi inte får med oss någon seger här på hemmaplan. 2–2 hade varit ett avsevärt bättre läge än 1–3. Men det är först till fyra segrar, säger han.

Tränaren Roger Hansson om att stjärnor som Everberg, Daniel Zaar och Simon Ryfors ännu inte gjort mål i finalserien:

— Det gäller att vinna de här kamperna och vilja göra de här målen. Prestationen är det inget fel på, men det är så jämnt i de här matcherna att attacken, viljan och inställningen mot mål måste finns där.

TT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!